Höstsemla med äppel och kanel

22 oktober, 2020

Luftig kardemummabulle fylld med äppelkompott och mandelmassa och ovanpå allt ett fluffigt täcke av kanelgrädde.

Ni var ju våldsamt förtjusta i min höstprinsesstårta så nu tänkte jag flörta med er med en annan höstvariant. Jag vet att det är många som har åsikter om att göra semlor som inte är traditionella. Men låt oss då bara säga att jag har inspirerats av semlan till den här höstbakelsen. Det är en luftig bulle, jag har fyllt den med en äppelkompott som jag rört ut med mandelmassa och sen toppat med lättvispad kanelgrädde. Och jag behöver kanske inte säga till er att det här, det var gott!

Höstsemla med äppel och kanel

3.8/5(17)
Röster
Portioner: 16 semlor

Ingredienser:

Släta kardemummabullar

Fyllning

200 g skalade och urkärnade äpplen

90 g syltsocker (1 dl)

50 g vatten (0,5 dl)

1 msk pressad citron

2 tsk kanel

100 g finriven mandelmassa

Övrigt

4 dl vispgrädde

2 tsk kanel

1 äpple

Instruktioner:

1. Baka bullarna och låt dem svalna.

2. Dela äpple i mindre bitar. Lägg allt i en kastrull och koka upp, låt sjuda i 4-5 minuter tills äpplena börjar mjukna. Låt kompotten bli helt kall. Finriv sedan mandelmassan och blanda ihop den väl med äppelkompotten,

2. Vispa grädden med kanelen. Klipp sedan av locket på semlan, fyll med fyllningen och spritsa sedan med grädden. Sätt på locket och pudra med florsocker. Fäst ett torkat äpple med lite grädde. Kolla in detta receptet för att se hur du gör de torkade äppelskivorna.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg