En prinsesstårta med kanelbottnar, äppelkompott och kardemummakräm. Höstens godaste tårta!
Jag har nog aldrig bakat en klassik prinsesstårta, men flera andra varianter av den. Exempelvis en med rabarber, en god påskvariant. Här kommer min hösttolkning av prinsesstårtan. Lite kanel i bottnarna, lite kardemumma i vaniljkrämen och så en god äppel- och kanelkompott istället för sylt. Marsipanen pudrade jag med lite kanel och sen dekorerade jag med torkade äppelchips. Succé! Så gott alltså!
Den här tårtan finns också med i min bok Tårtor & Smörgåstårtor (som tyvärr är slutsåld). Då såg den ut så här:
Monica
Vilken sorts äpplen skulle du rekommendera till kompotten? Vad blir bäst?
Cecilia
Jag gjorde denna tårta till min mans födelsedag, första gången en tårta blivit så bra!!! Den blev verkligen perfekt, var lite nervös över att dela botten i tre delar, men det var hur enkelt som helst och botten höll ihop! Jag hade mindre kanel i äppelkompotten för äpplena var så goda i sig själva. 10/10!!!
Emma Brink Rask
Så härligt att höra!
Ida
Helt fantastiskt god tårta 10/10 från alla som fick smaka en bit!
Kommer garanterat göra den igen 😍
Emma Brink Rask
Så fint att höra!
Josefine
Fantastiskt recept! Bakade denna till min pappas födelsedag i helgen och det blev hur bra som helst. Första gången jag gör en prinsesstårta till och med, gick helt felfritt. Rekommenderar starkt detta recept!
Jenny
Om jag vill ersätta marsipanlocket med någon cream cheese-frosting eller liknande, vad väljer jag då? Jag tycker marsipan är lite för sött 🙂
Emma Brink Rask
Det kan jag inte rekommendera så du får helt enkelt ta något som du tror skulle bli bra.
Rebecka
Denna måste testas!! kan man göra bottnar och fyllningarna dagen innan?
Emma Brink Rask
Absolut! Du kan även lägga ihop tårtan dagen innan och bara klä den i marsipan samma dag.
Ellen
Går det att montera allt utan marsipanen två dagar innan?
Emma Brink Rask
Det går fint
Tone Svendsen
Gjorde denna igår och helt underbart god och så vacker. Bakar mkt men första ggn jag gör egen vaniljkräm och den blev sååå god.
Armina
Hej
Vilken god tårta,
Allt har gjort bra utom tårt boten
Jag undrar vad jag gjort för fel🤗
Den va inte alls luftig och mjuk, fast jag gjorde två gånger men det va samma sak
Emma Brink Rask
Du har nog rört för mycket i smeten.
Vänd försiktigt ner det torra och mjölken o omgångar.
Linaa
Hej! Denna tårta låter fantastiskt god, måste testa! Men glutenfri, kan jag ta lika mängd mjölmix som det ska vara vetemjöl? Tack för alla recept!!
Tina
Hej! Vill bara höra om du har testat glutenfri variant och hur du isf gjorde, ska göra den i veckan nämligen😊
Emma Brink Rask
Då rekommenderar jag dig att göra en tårtbotten med bara potatismjöl.
Emma Brink Rask
Det tror jag går bra, du kan nog också byta ut det mot potatismjöl, eller göra en annan botten med potatismjöl.
Lina
Hej! Vilket fantastiskt recept! Lägger man ihop bottnarna med fyllning dagen innan som en klassisk gräddtårta (och väntar med kupolen och marsipanen) eller tror du det blir bättre att göra allt samma dag? Tack på förhand!
Emma Brink Rask
Du kan lägga ihop allt samma dag. Eller göra allt utom marsipanen dagen innan. Täck tårtan med plastfolie.