En prinsesstårta med kanelbottnar, äppelkompott och kardemummakräm. Höstens godaste tårta!
Jag har nog aldrig bakat en klassik prinsesstårta, men flera andra varianter av den. Exempelvis en med rabarber, en god påskvariant. Här kommer min hösttolkning av prinsesstårtan. Lite kanel i bottnarna, lite kardemumma i vaniljkrämen och så en god äppel- och kanelkompott istället för sylt. Marsipanen pudrade jag med lite kanel och sen dekorerade jag med torkade äppelchips. Succé! Så gott alltså!
11 reaktioner på ”Höstprinsesstårta med äppel och kanel”
Hej! Vilket fantastiskt recept! Lägger man ihop bottnarna med fyllning dagen innan som en klassisk gräddtårta (och väntar med kupolen och marsipanen) eller tror du det blir bättre att göra allt samma dag? Tack på förhand!
Du kan lägga ihop allt samma dag. Eller göra allt utom marsipanen dagen innan. Täck tårtan med plastfolie.
Hej! Denna tårta låter fantastiskt god, måste testa! Men glutenfri, kan jag ta lika mängd mjölmix som det ska vara vetemjöl? Tack för alla recept!!
Det tror jag går bra, du kan nog också byta ut det mot potatismjöl, eller göra en annan botten med potatismjöl.
Hej! Vill bara höra om du har testat glutenfri variant och hur du isf gjorde, ska göra den i veckan nämligen😊
Då rekommenderar jag dig att göra en tårtbotten med bara potatismjöl.
Denna måste testas!! kan man göra bottnar och fyllningarna dagen innan?
Absolut! Du kan även lägga ihop tårtan dagen innan och bara klä den i marsipan samma dag.
Gjorde denna igår och helt underbart god och så vacker. Bakar mkt men första ggn jag gör egen vaniljkräm och den blev sååå god.
Om jag vill ersätta marsipanlocket med någon cream cheese-frosting eller liknande, vad väljer jag då? Jag tycker marsipan är lite för sött 🙂
Det kan jag inte rekommendera så du får helt enkelt ta något som du tror skulle bli bra.