En krämig röra av fetaost som gifter sig perfekt med hjortronsylt och pepparkaka. Gör dem i silikonformar eller bara klicka ut på pepparkakan.
Detta är ett jättegott tillbehör till juldrinken eller glöggmyset. Och här kan du absolut välja ambitionsnivå på hur du serverar. Du kan röra ihop röran och servera den i en skål och sylten i en annan skål och ställa pepparkakor bredvid, så kan man själv bre på de olika tillbehören.
Eller så gör du som jag, egna små runda pepparkakor och klickar eller spritsar ut en boll med krämen, gör ett litet hål och klicka ner sylten. Och lägg ut dem på ett fat.
Eller så tar du det steget längre och stöper dem i silikonformar. Jag tycker kanske inte att du ska köpa formar bara för detta, men om du nu råkar ha såna här formar hemma så kan det vara ett kul sätt att servera på. Jag stöpte hjortonsylt halvfullt i dessa formar och sen fyllde jag dessa formar med krämen, och tryckte ner den frusna sylten. Sen fick det frysa igen, och sen ploppade jag ut dem och la dem på pepparkakorna.
Här hittar du ett set med stansar som gör att du kan välja storlek på dina pepparkakor.
Tänk bara på att efter ett par timmar så börjar pepparkakorna mjukna, så gör dem inte allt för långt i förväg. De frusna tinar på ca 30 minuter.
Jag har också dekorerat med oxalis.