Hjortronsylt och fetaostkräm på pepparkakor

8 december, 2022
DETTA INLÄGG INNEHÅLLER SPONSRADE LÄNKAR

En krämig röra av fetaost som gifter sig perfekt med hjortronsylt och pepparkaka. Gör dem i silikonformar eller bara klicka ut på pepparkakan.

Detta är ett jättegott tillbehör till juldrinken eller glöggmyset. Och här kan du absolut välja ambitionsnivå på hur du serverar. Du kan röra ihop röran och servera den i en skål och sylten i en annan skål och ställa pepparkakor bredvid, så kan man själv bre på de olika tillbehören.

Eller så gör du som jag, egna små runda pepparkakor och klickar eller spritsar ut en boll med krämen, gör ett litet hål och klicka ner sylten. Och lägg ut dem på ett fat.

Eller så tar du det steget längre och stöper dem i silikonformar. Jag tycker kanske inte att du ska köpa formar bara för detta, men om du nu råkar ha såna här formar hemma så kan det vara ett kul sätt att servera på. Jag stöpte hjortonsylt halvfullt i dessa formar och sen fyllde jag dessa formar med krämen, och tryckte ner den frusna sylten. Sen fick det frysa igen, och sen ploppade jag ut dem och la dem på pepparkakorna.

Här hittar du ett set med stansar som gör att du kan välja storlek på dina pepparkakor.

Tänk bara på att efter ett par timmar så börjar pepparkakorna mjukna, så gör dem inte allt för långt i förväg. De frusna tinar på ca 30 minuter.

Jag har också dekorerat med oxalis.

Kolla in mina andra drinktilltugg här >>

Hjortronsylt och fetaostkräm på pepparkakor

3.3/5(11)
Röster
Portioner: Ca 24 st

Ingredienser:

24 små runda pepparakakor

0,5 dl hjortronsylt

100 g fetaost

100 g creme fraiche

Svartpeppar

Instruktioner:

1. Vispa fetaost och creme fraiche till krämigt. Krydda med svartpeppar.

2. Välj serveringssätt av dem som jag beskrivit ovan.

Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg