Hemmagjorda marshmallows på bara tre ingredienser

20 november, 2022

Det är busenkelt att göra hemmagjorda marshmallows på bara tre ingredienser. Spritsa ut smeten och knyt sedan fina knutar med den.

Det finns massor med olika recept på hemmagjord marshmallows, med och utan äggvita, med gelatinpulver och med agar agar. Detta recept innehåller gelatin men inget  ägg. Det innehåller faktiskt bara socker, vätska och gelatin. Och sen behöver du florsocker när du ska forma dem.

Detta recept kan du göra med enbart vatten eller ersätta mot vilket vätska du vill. Du får dock vara uppmärksam på sockerhalten. Om du ex skulle använda glögg eller saft så blir det nog megasött, det är bättre att ta någon som balanserar upp det söta. Jag tog hallon och citron. Men ex havtorn eller passionsfrukt skulle nog också vara gott. Ju rinnigare vätska desto bättre, en allt för tjock puré kan ställa till det med konsistensen.

Du kan spritsa ut dem hur de vill. Jag spritsade långa ormar på bakplåtspapper som jag pudrat med florsocker och sedan pudrade jag mer florsocker över. Sen fick de ligga där i ca 30 minuter innan jag klippte dem och knöt dem som knutar.

Du kan förvara dem i täta burkar, om man gillar dem lite segare kan man låta dem stå framme utan nåt lock, då blir de segare för varje dag.

Detta recept har jag ursprungligen hittat hos Emil Obel, en superduktig kille som vann Hela Danmark bakar som 16-åring för några år sedan.

Här hittar du fler recept på godis >>

Hemmagjorda marshmallowsknutar

4/5(63)
Röster

Ingredienser:

200 g strösocker (drygt 2 dl)

100 g vätska (jag tog 0,5 dl hallonpuré och 0,5 dl citron)

6 gelatinblad

1-2 dl florsocker

Instruktioner:

1. Lägg gelatinbladen i gott om kallt vatten i 15 minuter.

2. Koka upp socker och vätska och koka tills det nåt 115 grader. Häll över i en värmetålig vispskål, häll ner gelatinet och vispa till du har ett stabilt fluff. Det tar nästan 8-10 minuter i ex en kitchen aid, och lite längre med en elvisp.

3. Häll upp på en spritspåse med en rund tyll och spritsa på ett bakplåtspapper som du pudrat med florsocker, pudra mer florsocker över tills det är helt täck. Låt stelna i ca 30 minuter. Klipp sedan i bitar och knyt knutar.

Dela det här inlägget:
3 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Testade att göra dessa igår och gjorde en vätska med blåbär/vatten/limeskal+saft men när jag vispade samman allt blev smeten ohanterbar! Allt fastnade på vispen och testade att byta till elvisp men då fastnade allt där. Sen försökte jag flytta över det till en spritspåse men allt bara frågade fast i slickepotten och det lilla som ja lyckades få ut i en klump klippte jag upp till bitar. Kanske blev 8 småbitar totalt 😅 MEN! Vilken god smak det var på det!! Min tanke går att vätskan kanske var för tjock iaf så ska testa igen inom kort med en klarare vätska.

    • A
      Emma Brink Rask

      Hej, blåbär är ju ganska tjockt, så det kan absolut vara det som spökar.

  • Hej, kan man göra marshmallowsen med vaniljsmak men vad väljer jag då för vätska? Skulle även vara roligt med kolasmak, tror du att det är möjligt och hur i sånt fall? Tack för massa inspiration och kanon recept!!!

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg