Det är busenkelt att göra hemmagjorda marshmallows på bara tre ingredienser. Spritsa ut smeten och knyt sedan fina knutar med den.
Det finns massor med olika recept på hemmagjord marshmallows, med och utan äggvita, med gelatinpulver och med agar agar. Detta recept innehåller gelatin men inget ägg. Det innehåller faktiskt bara socker, vätska och gelatin. Och sen behöver du florsocker när du ska forma dem.
Detta recept kan du göra med enbart vatten eller ersätta mot vilket vätska du vill. Du får dock vara uppmärksam på sockerhalten. Om du ex skulle använda glögg eller saft så blir det nog megasött, det är bättre att ta någon som balanserar upp det söta. Jag tog hallon och citron. Men ex havtorn eller passionsfrukt skulle nog också vara gott. Ju rinnigare vätska desto bättre, en allt för tjock puré kan ställa till det med konsistensen.
Du kan spritsa ut dem hur de vill. Jag spritsade långa ormar på bakplåtspapper som jag pudrat med florsocker och sedan pudrade jag mer florsocker över. Sen fick de ligga där i ca 30 minuter innan jag klippte dem och knöt dem som knutar.
Du kan förvara dem i täta burkar, om man gillar dem lite segare kan man låta dem stå framme utan nåt lock, då blir de segare för varje dag.
Detta recept har jag ursprungligen hittat hos Emil Obel, en superduktig kille som vann Hela Danmark bakar som 16-åring för några år sedan.
Lotta
Testade att göra dessa igår och gjorde en vätska med blåbär/vatten/limeskal+saft men när jag vispade samman allt blev smeten ohanterbar! Allt fastnade på vispen och testade att byta till elvisp men då fastnade allt där. Sen försökte jag flytta över det till en spritspåse men allt bara frågade fast i slickepotten och det lilla som ja lyckades få ut i en klump klippte jag upp till bitar. Kanske blev 8 småbitar totalt 😅 MEN! Vilken god smak det var på det!! Min tanke går att vätskan kanske var för tjock iaf så ska testa igen inom kort med en klarare vätska.
Emma Brink Rask
Hej, blåbär är ju ganska tjockt, så det kan absolut vara det som spökar.
Lovisa
Hej, kan man göra marshmallowsen med vaniljsmak men vad väljer jag då för vätska? Skulle även vara roligt med kolasmak, tror du att det är möjligt och hur i sånt fall? Tack för massa inspiration och kanon recept!!!