Hemmagjord toffifee

7 november, 2022
DETTA INLÄGG INNEHÅLLER SPONSRADE LÄNKAR

Nästan lika enkelt som att köpa färdig toffifee är att göra din egen. Med hjälp av fudge, nougat, choklad och hasselnötter gör du egna hemmagjorda toffifees som är snäppet godare än de du köper.

Ja men varför ska man göra egen hemmagjord toffifee när  det är så lätt att köpa färdigt? Ja, men varför inte? Mest för att det är kul faktiskt. Sen har du ju också stenkoll på vad du stoppar i den. Kanske tål du inte nötter, då kan du göra den utan?

Även om du gör egna så är det enklast att utgå från den färdiga fudgen som du hittar bland lösgodiset i din butik. Du värmer den försiktigt i micron tills den blir mjuk. Men här ska du akta dej för den smälter snabbt och även tallriken du lägger den på blir sjukt varm. Så kör inte på full effekt och bara några sekunder i taget.

Jag har använt mig av silikonform i portionsstorlek. Här är den som jag har använt, men även denna funkar fint.

Jag köpte guldnougat men du kan använda ren nougat (typ odense) också.

Rostade hasselnötter är absolut godast. Det finns att köpa färdigrostade och skalade (ICA har), annars får man rosta själv, 180 grader 10 minuter i ugn.

Här hittar du mer julgodis >>

Hemmagjord toffifee

5/5(1)
Röster
Portioner: 24 st

Ingredienser:

12 bitar fudge

24 rostade hasselnötter

100 g nougat

100 g mjölkchoklad

50 g mörk choklad

Instruktioner:

1. Dela varje fudge i två delar. Lägg 3-4 st på en tallrik och värm väldigt försiktigt, sekunder i taget (ej full effekt) i mikron tills de blir lite mjuka. Var försiktig så att du inte bränner dig. Platta till den och tryck ut dem i formarna så att de går hela vägen upp till kanten.  Gör bara 3-4 i taget, annars hinner de ändå stelna igen och det är lättare att värma några få.

2. Lägg en nöt i varje form.

3. Smält försiktigt nougat och mjölkchoklad tills allt har smält. Fyll formarna upp till kanten. Det är enklaste om du häller över på en spritspåse. Sätt in i kylen i 30 minuter.

4. Smält den mörka chokladen och häll över på en spritsspåse. När mjölkchoklad och nougat stelnat så spritsar du en prick på varje godis. Sätt in allt i kylen i ett par timmar och ploppa sedan ut dem.

Förvara dem i kylen men servera dem gärna rumstempererade.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg