Havtornskräm, eller curd, eller kanske till och med havtornssmör skulle kunna vara ett passande ord för denna orangea ljuvlighet.
Metoden för att göra den är som en curd, men jag har lite mer smör i och dessutom så stavmixar jag den ganska länge så att den verkligen blir tjock, krämig och emulgerad.
Jag ska ärligt säga att jag inte är ett fan av smaken av havtorn, men denna kräm, alltså wow. Mycket mildare än vad havtorn ibland kan vara men ändå med en tydlig smak. Jag tror bestämt att jag ska ha den i macarons. Men annat som du skulle kunna ha den till är som en fyllning i tårta, till en dessert, paj eller glass.
Purén får jag genom att köpa hela frusna havtorn, tina dem och sedan mixa dem och sila dem. Det som blir då använder jag till curden.
Curd kan du göra med i stort sett vad som helst. Här hittar du recept på lingoncurd, saffran- och apelsincurd, lemoncurd, limecurd, passionscurd och granatäpplecurd.