Frasig havrekaka, seg chokladkola och en krämig chokladtryffel med salt karamellsmak. Är det godis eller kaka? Ingen vet. Ingen bryr sig. Alla vill ha!
Nämen de här små godingarna blev en fullträff ska jag säga er! Frasig botten av havrekaka, sen ett lager seg chokladkola och sen karamellchoklad med en rejäl nypa flingsalt i.
Jag har dekorerat dem med chokladkulor från Valrhona, de verkar vara väldigt svåra att få tag på numera. Men här hittar du liknande.
Jag gjorde dem i en form som var ca 15×25 cm, så ta en som har liknande proportioner, typ 20×20 cm.
Jag har använt Callebaut Gold-choklad till tryffeln, du kan också använda Dulcey från Valrhona eller chokladknapparna med karamellsmak från Odense, som i alla fall finns i bakhyllan på mitt närmsta ICA.
Magnus Sandström
Hej!
Blir det skillnad på konsistensen på chokladlagret beroende på vilken procent kakao man har på den mörka chokladen? Hade 55% och den blev VÄLDIGT mjuk och mycket svår att skära.
Emma Brink Rask
Hej, ja det blir skillnad. Med 55% kakaohalt så borde den dock inte bli mjuk. Då har den nog kokat för kort tid.
Tess
Fantastiskt goda. Uppskattades av både barn och vuxna. Testade att frysa och det gick också mycket bra. Tappade lite i konsistens men inte i smak. Toppen att göra och spara i frysen med andra ord
Kerstin
Sedan min äldste flyttade hemifrån äter vi söndagsmiddag varje vecka, då hela familjen samlas och de utflugna kommer hem. Varje söndag bakar jag något av dina underbara recept – det är min bästa helgrutin <3
Bakade denna i helgen, fast gjorde den i rund form med löstagbara kanter och serverade som små tårtbitar – det var fantastiskt gott och uppskattat! Eftersom vi har glutenintolerans i familjen ersätter jag alltid med glutenfritt mjöl. Har testat många recept och ALLA har funkat så bra. Tack!
Emma Brink Rask
Åh, så roligt, tack!
Malin
Kan vara det godaste jag har ätit! Var lätta att göra och så himla len konsistens till den goda havrebotten. Kommer göras många gånger!
Emma
Supergoda! Testade att göra dem glutenfria genom att byta vetemjölet mot Lailas blå mjölmix. Funkade toppen, men krävde lite mer tid i ugnen.
Sara
De ser så goda ut! Ungefär hur höga blir de? Jag funderar på om jag skulle kunna använda mina bakbalkar till detta.