Havrekakor med jordgubbar och vit choklad

17 januari, 2019

Sega cookies med havre, frystorkade jordgubbar, vit choklad och valnötter.

Kakor med havre är ju bara så gott! De här kakorna är som en blanding mellan havrekakor och chocolate chip cookies. De är sega, lite krispiga i kanterna och fyllda med massa gott. Vit choklad, frystorkade jordgubbar och valnötter. Här kan man såklart välja och ta bort vad man gillar, det påverkar inte receptet.

Havrekakor med jordgubbar och vit choklad

4.1/5(5)
Röster
Portioner: Ca 10 kakor

Ingredienser:

110 gram smör

80 gram muscovadosocker (1 dl)

45 gram strösocker (0,5 dl)

1 tsk vanilj (pulver eller pasta, eller 2 tsk vaniljsocker)

1 ägg

90 gram vetemjöl (1,5 dl)

100 gram havregryn (2,75 g)

o,5 tsk bikarbonat

0,5 tsk salt

50 gram valnötter

100 gram vita chokladknappar eller hacka vit choklad i cm-stora bitar.

2 dl torkade jordgubbar i bitar

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn) och klä en plåt med bakplåtspapper.

2. Rör smör och socker tills det är krämigt.

3. Tillsätt ägget och vaniljen och rör om.

4. Blanda ihop vetemjöl, havregryn, bikarbonat och salt och vänd ner i smeten.

5. Hacka valnötter, choklad och jordgubbar i ca cm-stora bitar och vänd ner i smeten.

6. Dela degen i 10 bitar, rulla dem till bollar som du plattar till lite och sen bakar i ca 12 minuter. De ska vara lite sega i mitten.

 

Lägg gärna på mer frystorkade jordgubbar när du tagit ut dem från ugnen, men gör det inte innan de bakas, för då bränns de.

Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg