En saftig kaka med hasselnötter och brynt smör toppad med en tjock len kräm av björnbär och på toppen en frasig maräng.
Jag älskar att göra sån här små bakelser. Flera små komponenter som tillsammans får dansa i munnen. Kombinationen hasselnötter, brynt smör, björnbär och maräng var inte så dumt. Björnbärskrämen är en form av curd, men med gelatin. Den heter egentligen cremeux, men det låter lite väl fancy kanske.
I både receptet på hasselnötskakan och på krämen har jag utgått från recept som finns i Tea Malmegårds bok Desserter, en riktigt bra bok som jag använder lite som ett uppslagsverk. Massa bra basrecept från en riktigt konditor som man kan utgå ifrån och sen är det bara fantasin som sätter stopp i hur man kombinerar smaker, former och konsistenser.
Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder, filmer och inblick bakom kulisserna.
Tina Heinola
Hej!
Ska man vispa äggen och sockret till björnbärskrämen med elvisp så det blir fluffigt eller bara med handvisp lite Grand?
Emma Brink Rask
Bara med handvisp tills det blir en jämn kräm.
Jennie
Hej!
Tänkte testa denna men behöver dela upp bakningen lite. Funkar krämen att frysa?
Tack!
Emma Brink Rask
Hej!
Nej, jag skulle inte frysa krämen. Men den klarar sig upp till en vecka i kylskåp. Kakan kan du frysa.