Hallonsnittar

10 december, 2019

Syltkakor, eller hallongrottor, är inte riktigt min favorit. Det är helt enkelt för mycket deg och för lite sylt. Det kan man råda bot på om man gör som jag gjorde här. Dels valde jag att göra en lite sötare deg än bara en vanlig mördeg, sen kavlade jag ut den, bredd på sylten och sen rullade ihop och bakade. Jag gjorde dock rullen alldeles för stor så de blev stoooora. Sen  drog jag på lite glasyr (eller rätt mycket glasyr) och frystorkade hallon och hackade pistagenötter. Men hörrni! SÅ god kaka! Påminner lite om den här pistage- och apelsinkakan som är en av mina bästa ever.

Men jag rekommenderar att göra två rullar av detta receptet och alltså få lite smalare kakor än mina.

RECEPT
Ca 20 kakor

Degen
100 g kallt smör
1 dl strösocker
1 msk ljus sirap
2 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker

Fyllning
1 dl hallonsylt

Topping
1 dl florsocker
2 tsk citronsaft
Frystorkade hallon
Hackadepistagnötter

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn).
2. Lägg alla ingredienserna i en matberedare och kör på högsta volym tills det precis går ihop till en deg.
3. Dela degen i två delar och kavla ut. Bred på sylten (inte så tjockt som man tror för då går den inte att rulla). Rulla och lägg på en plåt. Du kan lägga båda på plåten samtidigt.
4. Grädda i ca 11-12 minuter.
5. Låt svalna, bred sedan på glasyr och strö på hallon och nötter. Skär sen snitt.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
1 kommentar
Visa kommentarer eller kommentera

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg