Fluffiga gräddbollar med hallonsmak på en botten av sötseg mandelknäck, doppade i vit choklad med hallon. Och i mitten gömmer sig syran av ett färskt hallon.
Som jag har experimenterat med gräddbollar på sistone! Kallar ni dem för gräddbollar eller något annat? Well, ni fattar nog vad jag menar. Förutom detta så har jag 3 andra recept på gång med just detta fluffiga söta innehåll.
De här har en botten av sötkrispig mandelknäck, sen fluffigt skum med smak av hallon, om du inte får tag på pulver av frystorkat hallon så kan du såklart använda något annat (blåbär brukar vara lättare att hitta), eller bara använda det utan något pulver i.
Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder, tips och inblick bakom kulisserna.
9 reaktioner på ”Hallongräddbollar på mandelknäckbotten”
Hej! Tror du att själva innehållet går att göra på kikärtsspad i stället för äggvita?
Jag har inte provat. Det kan vara så att massan blir för mjuk. Men du får testa!
När tillsätter du hallonpulvret?
Tänker du på gräddbollssmeten? I så fall i slutet av vispningen.
Jag har precis gjort bottnarna, såå goda! Det hade dock varit bra att göra dem i silikonformar… för nu får jag sitta och skala av muffinsformarna av papper. Om det ens kommer att gå. Wish me luck!
Ja, silikonformar är att föredra, men alla har inte det.
En sista fråga. Hur länge håller dem? Ska jag frysa in om det blir över?
De håller i flera dagar i kylskåp och jag tror att de går att frysa.
Vart köper du ditt hallonpulver?