Hallon- och lakritsmazariner

11 mars, 2019
DETTA INLÄGG INNEHÅLLER SPONSRADE LÄNKAR

Mazarinen är en svensk klassiker som har en egen dag den 13 mars. Här har jag bakat en fräsch variant med smak av hallon och lakrits.

Ja men det är väl klart att mazarinen också har en egen dag. Finns det något bakverk som inte har det nu för tiden? Men det är bra, det utmanar mig som bakbloggare att baka sådant som jag i vanliga fall kanske inte skulle ha bakat. Mazarinen har inte varit en favorit hos mig, men nu har jag insett att det finns så mycket man kan göra med dem.

I det här fallet har jag bakat vanliga mazariner men gett dem lite extra flärd av lakrits och hallon.

Men ganska ofta så bakar jag tarter som ju också faktiskt är varianter av mazarin, men då kallar jag fyllningen för frangipane vilket typ är en mazarinfyllning även om det låter mycket mer avancerat.

Jag har bakat dem i tartlett formar som är 8 cm i diameter. Du hittar såna formar här.

Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder och inblick bakom kulisserna.

Hallon- och lakritsmazariner

3.9/5(4)
Röster
Portioner: 6 stora mazariner eller 10-12 i “vanlig” storlek

Ingredienser:

Mördeg

150 gram vetemjöl (2,5 dl)

100 gram smör

50 gram florsocker (knappt 1 dl)

0,5 ägg (använd den andra halvan i fyllningen)

Fyllning

150 gram mandelmassa

75 gram rumstempererat smör

1,5 rumstempererat ägg

1-2 tsk lakritspulver

1 näve frusna hallon

Glasyr

120 g florsocker (2 dl)
4-5 tsk hallonpuré (tinade frusna hallon som du mosar och silar, ca 100 gram frusna hallon)

Instruktioner:

Mördeg

1. Mixa ihop alla ingredienser snabbt i en mixer eller matberedare till en deg.

2. Plasta in och låt vila i kylen i minst 30 minuter.

3. Kavla ut eller tryck ut degen i formarna.

Fyllning

1. Riv mandelmassan och blanda med smör och ägg tills du har en jämn smet.

2. Blanda i lakritspulvret, smaka av vad du tycker är lagom mycket.

3. Dela och lägg några bitar av frusna hallon i botten på formarna (på degen alltså) och fyll sedan med fyllningen. Se till att du inte fyller dem till mer än drygt hälften.

4. Sätt ugnen på 175 grader (varmluft), 200 grader vanlig ugn.

5. Grädda mazarinerna i ca 15 minuter (kortare till om du gör mindre mazariner). Tag sen ut dem och vänd dem upp och ner på bakplåtspapper och låt dem svalna.

Glasyr

1. Blanda florsocker och hallonpuré tills du har en lagom trögflytande glasyr.

2. Bred ut över mazarinerna och låt stelna.

Mazarinerna går fint att frysa. Förvara dem i kylen, de håller i någon vecka där.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg