Söta små rosa macarons fyllda med mörk chokladganache och hallonsylt.
RECEPT
Ca 20 dubbla macarons
Macarons
70 gram äggvita
30 gram strösocker
70 gram florsocker
90 gram mandelmjöl
90 gram florsocker
rosa pastafärg
strössel
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Vispa upp äggvitan till ett fast skum. Blanda vanligt socker, den lilla mängden florsocker (70 g). Häll ner det i äggskummet och vispa i 2 minuter. Blanda i rosa pastafärg tills du får önskad nyans.
3. Sikta 90 g florsocker och mandelmjöl. Vänd ned blandningen i marängen och blanda med slickepott tills marängen börjar bli lite lös.
4. Spritsa ut blandningen på bakplåtspapper ca 3 cm i diameter. Strö lite strössel på hälften av kakorna. Baka på 150 grader i 12 minuter. (De här macaronsen kan gräddas direkt när de är spritsade, de behöver inte vila eller torka på plåten innan.)
5. Låt macaronsen svalna helt.
Chokladganache
2 dl grädde
200 gram mörk choklad
1. Hacka chokladen och lägg i en bunke
2. Koka upp grädden och häll den över chokladen.
3. Rör om till en glansig ganache och låt den stå framme i rumstemperatur (eller i kylen) tills den fått en krämig och spritsbar konstistens.
Montera macaronsen
1. Spritsa en krans av ganachen på den delen av macaronsen som inte har strössel på sig.
2. Klicka en klick hallonsylt i mitten och sätt på locket som har strössel på sig.
Låt gärna macaronsen stå i en tät burk i kylen i något dygn innan ni bjuder på dem (eller äter upp alla själv!)
Rebecca
Hej,
Jag undrar om dessa går att göra ca två veckor innan servering och frysa in? 🙂
Emma Brink Rask
Det går fint!
Matilda
Hej!
Går det att köra på varmluft i ugnen? Jag vill gärna testa dem här men min ugn är en varmluftsugn!
Tack