Hallon- och chokladmacarons

8 februari, 2019

Söta små rosa macarons fyllda med mörk chokladganache och hallonsylt.

RECEPT
Ca 20 dubbla macarons

Macarons
70 gram äggvita
30 gram strösocker
70 gram florsocker
90 gram mandelmjöl
90 gram florsocker
rosa pastafärg
strössel

1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Vispa upp äggvitan till ett fast skum. Blanda vanligt socker, den lilla mängden florsocker (70 g). Häll ner det i äggskummet och vispa i 2 minuter. Blanda i rosa pastafärg tills du får önskad nyans.
3. Sikta 90 g florsocker och mandelmjöl. Vänd ned blandningen i marängen och blanda med slickepott tills marängen börjar bli lite lös.
4. Spritsa ut blandningen på bakplåtspapper ca 3 cm i diameter. Strö lite strössel på hälften av kakorna. Baka på 150 grader i 12 minuter. (De här macaronsen kan gräddas direkt när de är spritsade, de behöver inte vila eller torka på plåten innan.)
5. Låt macaronsen svalna helt.

Chokladganache
2 dl grädde
200 gram mörk choklad

1. Hacka chokladen och lägg i en bunke
2. Koka upp grädden och häll den över chokladen.
3. Rör om till en glansig ganache och låt den stå framme i rumstemperatur (eller i kylen) tills den fått en krämig och spritsbar konstistens.

Montera macaronsen
1. Spritsa en krans av ganachen på den delen av macaronsen som inte har strössel på sig.
2. Klicka en klick hallonsylt i mitten och sätt på locket som har strössel på sig.

Låt gärna macaronsen stå i en tät burk i kylen i något dygn innan ni bjuder på dem (eller äter upp alla själv!)

Dela det här inlägget:
1 kommentar
Visa kommentarer eller kommentera
  • Matilda

    Hej!

    Går det att köra på varmluft i ugnen? Jag vill gärna testa dem här men min ugn är en varmluftsugn!

    Tack

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Populärt just nu
Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg