Gräddbollar, skumbollar, mumsmums, marängfluff. Vad man än vill kalla de söta underverken, så är här ett grymt grundrecept. Helt utan gelatin.
Du kan använda vilken typ av botten du vill. Jag har gjort med muffinsbotten, kladdkaka, mandelbotten, chocolate chip cookies och mördegsbotten. Du kan också använda vilket köpekaka du vill. Här har jag runda bragokex, och det har jag använt förut också.
Vätskan i smeten kan du byta ut mot citronsaft, glögg, äpplejuice eller vilken annan vätska du vill för att ändra smak. Du kan också smaksätta smeten i efterhand med torkat bärpulver, hackad choklad eller vad du vill.
Du kan också välja att doppa dem i vilken choklad du vill. Jag brukar temperera chokladen men det är inget måste. Det kan underlätta att hälla ett par teskedar olja i chokladen för att den ska bli lite mer lättflytande och lättare att doppa i.
De här är spritsade med tyllen 1M genom att bara hålla den rakt upp, spritsa långsamt och föra spritspåsen lite upp och ner så att volangerna bildas. De blev så vackra att jag inte ens ville doppa dem i choklad.
Lyssna gärna på avsnittet av Bakpodden Tillåt Kakor där vi ägnar ett helt avsnitt åt gräddbollar.https://soundcloud.com/user-850773725/43-mums-mums-skumtoppar-och-svenska-bomber