Gräddtårta med jordgubbar

11 juni, 2020

En klassisk gräddtårta med jordgubbar, fylld med en söt färskostgrädde och jordgubbar. Perfekt till skolavslutningen, nationaldagen och midsommar.

Mjuk fluffig och saftig botten, massa med färska jordgubbar och grädde. Det blir inte mer svensk sommar än så. Inuti har jag fyllt med vad som ibland kallas för ”förstärkt grädde”, det är en ganska klassisk färskostfrosting som jag ofta använder som bas till massa olika toppings och fyllningar. Förutom grädde så är det också färskost, jag tog cream cheese, men man kan också ta marscarpone, och sen florsocker och vanilj. Se till att färskost och grädde är kallt, ner med allt i en bunke och vi vispa tills du får en fast frosting. Den är mer hanterlig än bara vispad grädde och helt perfekt att spritsa. I den här tårtan vände jag ner finhackade jordgubbar och sen hade jag bara vanlig vispad grädde runt om tårtan.

Gräddtårta med jordgubbar

4/5(39)
Röster
Portioner: 8-10 bitar

Ingredienser:

Tårtbotten

Fyllning

3 dl vispgrädde

150 g cream cheese

60 g florsocker (1 dl)

1 tsk vaniljpasta

Ca 15-20 jordgubbar

Dekoration

3 dl vispgrädde

0,5 liter färska jordgubbar

Instruktioner:

1. Baka botten enligt instruktionerna i receptet.

2. Häll grädde, cream cheese, florsocker och vaniljpasta i en bunke (se till att grädde och cream cheese är riktigt kallt) och vispa tills du får en fast frosting. Ta undan 1,5 dl av frostingen och spara till att stryka runt tårtan. Hacka jordgubbarna i mindre bitar och vänd ner i frostingen.

3. Dela botten i 3 delar, bred frostingen på två lager och bred frostingen utan jordgubbar runt om och över tårtan. Så här långt kan du gärna förbereda dagen innan. Förvara tårtan i kylen.

4. Vispa grädden och skiva jordgubbarna i skivor. Häll grädden på en spritspåse med en korgtyll. Spritsa från botten och uppåt. Gör två ränder med lite mellanrum och spritsa sen en rand i mellanrummet. Fortsätta så runt om hela tårtan.

5. Lägg jordgubbsskivorna lite omlott runt om hela tårtan.

Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg