Gräddbollarna blir magiskt fina när man stöper dem i silikonformar. Här är de gjorda med mjölkchoklad och med Marylands chokladkakor i botten och smulade i smeten.
Den här silikonformen har legat på min hylla i snart ett år och jag har hela tiden tänkt att göra något med den men det har liksom inte blivit av. Men nu fick det bli gräddbollar. Jag tempererade mjölkchoklad och gjorde skal i formarna och sedan fyllde jag med gräddbollssmet som jag krossat kakor i. Som botten lag jag Marylands cookies (samma som jag smulade i smeten). Det blev ju såklart magiskt gott!
Det var på ett sätt mindre kladdigt att göra gräddbollar i silikonform, och på andra sätt lite mer komplicerat. Det var inte helt lätt att få ut dem ur formen. Mitt tips är att trycka på så mycket som möjligt från toppen och inte från sidorna. Då tål de mer tryck utan att gå sönder.
Formen ska jag testa igen, men kanske med någon form av moussebakelser nästa gång.
Uppdatering! Nu har jag även testat formarna med mousse, kolla in det härkolla in det här. Jag har också bakat mjuka kakor i dem. De kan du se härDe kan du se här.
Här hittar du mitt grundrecept på gräddbollar och här finns alla mina andra recept på gräddbollar.
Förvara gräddbollarna i kylen, ät dem gärna någon av de första dagarna. Kakan i botten mjuknar ganska snabbt. Gräddbollarna går också fint att frysa.
Salem
Hej Emma!
Jag vill köpa form lika denna som du använde på Gräddbollar med mjölkchoklad och cookies.
Något tips tack
Emma Brink Rask
Det finns länk till formarna i texten i receptet.