Så ljuvligt goda höstiga gräddbollar med toner av äpple, kanel och kola.
Wow, detta måste vara det godaste receptet jag gjort på gräddbollar hittills. Då har jag ändå gjorde med hallon, med blåbär på muffin, på chocolate chip cookies och även en kladdkaka.
Jag gjorde det enkelt för mig och använde Brago-kex som botten. Dels tycker jag att de är ganska goda och passar bra till de här smakerna, sen är de också alldeles utmärkta i storlek.
I själva gräddbollsskummet har jag koncentrerad äppeljuice och kanel, båda smakerna blir subtila men ändå där. Och de passar perfekt med kolasåsen inuit och även med överdrag av karamelliserad vit choklad. Får man inte tag på det går det lika fint med vit choklad.
Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder, filmer och inblick bakom kulisserna.
Lina
Hur länge håller dem? Ska de förvaras i kyl? Tack!
Emma Brink Rask
Förvara dem i kyl, de håller i nån vecka. Dock så kan kexet bli mjukt efter ett tag.
Cornelia
Skummet smälter inte när man doppar i chokladen? ☺️
Emma Brink Rask
Nej, det är ju gjort av maräng så det smälter inte.