[adinserter block="1"]

Glutenfria pistagekakor

2 april, 2025
DETTA INLÄGG INNEHÅLLER SPONSRADE LÄNKAR

I samarbete med Koro

Mjuksega naturligt glutenfria cookies med mycket smak av pistage. 

Detta receptet är skapat utifrån  mina glutenfria jordnötskakor som är ett recept min mamma alltid bakade när jag var liten. De är så himla enkla att röra ihop och baka och blir verkligen sådär perfekt mjuksega som man vill ha sina cookies.

Det är mycket nötsmör i smeten och eftersom jag har ett samarbete med Koro, så passade det bra att göra just detta receptet. Pistagesmöret, som är 100% pistagenötter  och inte ska förväxlas med pistagekräm, och de hackade pistagenötterna ger verkligen grunden till dessa kakor.
Du får 5% rabatt hos Koro med koden: BRINKENBAKAR

Var noga med att inte överbaka kakorna, då blir de torra och inte så där mjuksega.

Se filmen här: 

[adinserter block="2"]

Glutenfria pistagekakor

4.3/5(2)
Röster
Portioner: Ca 15 kakor

Ingredienser:

300 g pistagesmör

180 g socker (2 dl)

2 ägg

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

3 msk hackade pistagenötter

flingsalt

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 16o grader varmluft (175 grader över- undervärme).

2. Blanda ihop alla ingredienserna (utom hackade nötter och flingsalt) i en bunke tills det blir som en kakdeg.

3. Ta ca 2 msk och rulla till en boll, platta till den och lägg den på en plåt. De flyter nästan inte ut någonting, så platta ut dem ganska mycket.

4. Gör samma med resten av smeten. Grädda i 10-12 minuter tills de blivit gyllenbruna.

5. Låt de svalna på plåten i minst 10 minuter innan du tar av dem.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg

[adinserter block="3"]