Saftig glutenfri brownie med mandelmjöl, mjukseg kola med hasselnötter och len chokladganache. Den här lilla bakelsen är perfektion i varje tugga.
När jag tog med mig de här bakelserna till mitt jobb beskrevs de av mina kollegor som ”det perfekta bakverket”, ”det godaste de någonsin smakat” och ”som en dröm”. Rätt bra betyg ändå. Och ja, man får väl ändå säga att de här är dekadent lyxigt smarriga? Choklad, kola och nötter liksom, what,s not to like?
Svårighetsgraden på de här är nog lägre än vad många tror. Men det är en hyffsat lättbakad kaka. Brownien rörs ihop i en skål i princip, ingen vispning. Kolan är väl det trixiga, men man får bara vara försiktigt så att man inte bränner sockret och att man häller grädden i en tunn stråle så att du hinner röra ner den snabbt nog utan att den skär sig.
Och! Jag höll ju på att glömma det allra bästa. Den här bakelsen är även för våra glutenintolleranta vänner! Vilken grej va!
Receptet har jag hämtat inspiration till från en av mina favoriter på Instagram.
Kakan är allra godast om den fått stå framme i nån timme innan den serveras. Jag köper ICAs färdigrostade hela hasselnötter. Men du kan såklart rosta egna och gnugga bort skalet.
I det här inlägget har jag listat 10 grymt goda och lyxiga glutenfria tårtor. Kolla in dem!
Och ni! Följ gärna @brinkenbakar på Instagram!
Amanda
Kan man frysa in denna kakka eller kristaliserar sig kolan då ?
Emma Brink Rask
Den ska gå bra att frysa.
Nistiman
Jag hade inga problem med lagerna, allting satte sig perfekt! Tyckte dock det var för mycket kaffe smak i brownie, jag gillar inte kaffe, men det är lättlöst till nästa gång! Supergott och tack för ett bra recept!
Saga
Detta bakverket smakade väldigt gott, men (tyvärr) blev den inte alls som bilderna visar. De två översta lagerna smälter samman och stelnar inte trots att kakan stått i kylen över natten. Det blev alltså ingen snygg presentation av den…