En makalöst god naturligt glutenfri tårta med pistagemarängbotten, en silkeskrämig saffranskräm med vit choklad toppad med vispad grädde och granatäpple.
Detta är en julig version av den här favorittårtan. Men alltså den här saffranskrämen med vit choklad. Oh my! Jag fick sitta på mina händer för att inte bara äta upp den med sked. Så sjukt god! Jag lät den stelna i kylen i några timmar, men det är bra om den får stå framme i rumstemperatur ett par timmar innan du ska bre ut den på tårtan, annars kan det bli kladdigt så pistagemarängen är lite skör på ytan.
Jag vet inte vad mer jag ska säga om denna tårtan mer än att ni bara måste baka den. Jag spritsade grädden (med wilton 8B), men det är fint att bara bre på den också. Och servera gärna lite extra lättvispad grädde vid sidan om, det är bara gott med mycket grädde till.
Jag gräddade min i en springform på 20 cm.
Sandra
Ser magisk ut! Det står 100 gram pistagenötter. Antar att det är vikt utan skal? Någon som vet ungefär hur mycket oskalade man behöver köpa för att få 100 gram skalade?
Veronika
Kan tårtan stå i kylen över natten med saffranskrämen och grädden?
Diana
Hej!
Vill bara börja med att säga att jag älskar dina recept och har bakat mycket av det du har gjort!
Jag gillar inte saffran jättemycket och undrar om man ha någon annan kräm på eller skippa saffranet i receptet? Har du några tips eller rekommendationer på hur man kan göra istället? 🙂