Favoriten morotskaka i en saftig glutenfri variant med en fluffig cream cheesefrosting på toppen.
Morotskaka är en av mina favoritkakor, jag har ett recept som jag nästan alltid använder, vilken variant jag än gör. Som en morotstårta, eller kanske en morotsrulltårta.
Men ibland behöver man anpassa sin bakning till de som ska fika, så jag ville testa att göra en glutenfri variant. Den här blev supersaftig och jättegod. Den blir ju inte lika fluffig och mjuk som om man bakar med mjöl och bakpulver, men de rätta smakerna är där och saftigheten också.
Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder, filmer och inblick bakom kulisserna.
Zainab
Kan man göra denna nötfri?
Emma Brink Rask
Dessvärre inte.
Hannah Karlsson
Hej! Min brorson är äggallergiker, går det byta ut äggen mot något och vad är isf bäst?😇
Linda
ska det inte vara ngt jäsmedel t ex bakpulver?
Emma Brink Rask
Nej, kakan är inte fluffig som en sockerkaka utan mer kompakt då den är glutenfri, så inget jäsmedel.
Frida
Jag testade frostingen och tänkte spritsa som du gjort så fint. Min blev dock aldrig tjock utan bara tunn flytande trots hur mycket jag vispade på slutet. Vad kan ha gått fel? Jag provade även att ha i mera florsocker men det gjorde ingen skillnad. Blev tyvärr fiasko denna gång så vet inte om jag vågar prova igen…
Emma Brink Rask
Hej! Du vispade troligen för mycket och kanske hade du inte helt kalla ingredienser? Att tillsätta florsocker till en rinnig frosting är dessvärre det sämsta man kan göra, det kan vara bra att veta till en annan gång. Upp på hästen igen bara! 🙂
Nicole
Kan man göra frostingen med rosor dagen innan den ska serveras?
Emma Brink Rask
Det kan man.