Saftiga glutenfria mandelbottnar med chokladkolaglasyr både i och runt om tårtan. Det här är en favorit för alla!
Denna härliga påsktårta har äran att få pryda det senaste omslaget av ELLE mat & vin. Så roligt och så kul att kunna bjuda er på receptet här på bloggen.
Detta är en av mina go to-tårtor, speciellt när jag ska bjuda någon som inte tål gluten på tårta, och den är alltid väldigt uppskattad av både vuxna och barn. Här har jag gjort den med mörk choklad, men ibland väljer jag en av de smaksatta chokladkakorna i butikerna, som till exempel daim (kolla in receptet här, men var vaksam med daim om någon är väldigt glutenkänslig) och då blir det en ny tårta varje gång.
Bottnarna kan vilja trilskas lite och gå sönder, men då är det bara att använda glasyren som klister och ingen kommer att ana nåt! Supergod när den fått stå framme någon halvtimme och avnjuts helst med en klick lättvispad grädde.
Glasyren kan man välja att spritsa så som jag har gjort. Var då noga med att inte hålla på att röra runt för mycket i den när den har stelnat, då tappar den både sin glans och sin fasthet. Men den här tårtan blir precis lika god att göra i ett lager och bara bre ett rejält lager av glasyren på toppen.
Cicci
Är det något i detta recept som saknas? Har gjort exakt så som det är beskrivet, men hur chokladkrämen ska kunna bli en fluffig spritsbar kräm är för mig en gåta. Det blev ju en sås. God men ohanterbar. 🤨
Emma Brink Rask
Lät du den svalna till rumstemperatur? Det tar ca 5-6 timmar?
Cicci
Du har så rätt! Tog till ett litet kallt vattenbad så löste det sig helt plötsligt! Lite för varmt i köket. Tack!
Mari Storbråten
Hei! Tusen takk for en herlig blogg med masse fine oppskrifter, spesielt glutenfrie:-) Når du anvender mandelmjöl, maler du mandlene selv eller bruker du ferdig mandelmjöl fra butikken? Med vennlig hilsen Mari i Norge.
Emma Brink Rask
Tack!
Jag köper färdigt!
Veronika
Är det marabou mörkchoklad eller Odense man ska ha?
Emma Brink Rask
Det spelar ingen roll, du kan använda vilket märke som helst.