Detta är en riktigt god och festlig tårta och dessutom glutenfri.
I botten gömmer sig en glutenfri brownie som är toppad med ett lager av hallonpannacotta, och sen har jag i en större form hällt chokladmousse över alltihop, så det är först när man skär i tårtan som man upptäcker att det finns lager av brownie och pannacotta inne i.
För att få tårtan att se ut så här så har jag använt en tårtring och plastremsa till tårtor, det underlättar om man vill få en jämn och fin kant men det är inget måste. Om du bara har en springform i en storlek, gör då allt i den, det går fint, även om det kanske inte blir exakt som min.
Jag har också använt mig av silikonformar för kupoler i olika storlekar som jag fyllt med hallonpannacotta och chokladmousse för att kunna pynta tårtan, detta är såklart heller inget måste. Om man vill kan man istället spritsa på både pannacotta och mousse på tårtan.
16 reaktioner på ”Glutenfri tårta med browniebotten, hallonpannacotta och chokladmousse”
Vilken underbart vacker tårta!
Vilken underbart vacker tårta!
Tack!!
Ser helläcker ut! Hur långt innan bör tårtan tas fram om den legat i frysen ett dygn innan?
Förlåt för sent svar! Låt den tina i kyl i 3-4 timmar!
Kan man göra tårtan färdig och frysa in den ?
Det går fint!
Tror du att man kan ha denna botten som nedersta botten i en trevåningstårta? För att få lite mer stabilitet i tårtorna, eller är den för tung?
Om du bara har den som nedersta så borde det gå fint. Men ja, det är en väldigt mastig botten.
Kan man frysa hela tårtan med pannacotta och mousse, den vätskar eller sjunker inte när man tinar den?
Det går fint att frysa hela tårtan!
Hej!
Jag funderar på att ev. Göra denna tårtan och servera som dessert på nyårsafton. Kan jag göra den helt klar dagen innan och lägga på moussekupoler/spritsa och pannacottakupoler redan då? Hur förvarar jag den bäst i sånt fall, i frysen eller i kylen (om i frysen, hur lång tid behöver den för att tina innan servering?). Behöver den täckas med något i frysen/kylen?
Tack, mvh Hanna 😊
Du kan absolut göra klart den dagen före och förvara den i kylen.
Tack för snabbt svar! Jag har beslutsångest över om jag ska göra denna eller din andra tårta med hasselnötsbrownie och saltkolapannacotta. Både ser oerhört goda ut 😊!
Hej!
Tack för all inspiration i den här bloggen!!
Jag ska plocka ihop från lite olika av dina recept till en tårta. Från den här tänkte jag ta hallonpannacottan (slutprodukten blir en tårta på din browniebotten med hallonpannacotta och vit chokladmousse). Om man ska baka i en större form på 26 cm, och vill ha pannacotta över till att vispa och spritsa dekorationer, ska jag trippla receptet då? Vill inte att tårtan blir för platt för att jag gör den i stor form. Jag undrar också om den behöver frysas eller om den kan stå längre i kylen innan man har på moussen? Ex. Om jag gör pannacottan på torsdagskvällen, chokladmousse på fredagskvällen och den dekoreras och serveras på lördagen? Eller kan det hända något då?
Har egentligen samma fråga angående botten också där receptet är till form på 16-18 cm. Kan man trippla receptet på din browniebotten eller räcker det att dubbla?
Då skulle jag nog trippla receptet på pannacotta, och trippla receptet på brownie. Under “aktuellt” här på sajten finns en artikel om hur du omvandlar dina recept till formen du ska använda. Läs gärna den.
Och du behöver inte frysa pannacottan, det räcker med kylen.