Glögg-glass med rostad mandel

20 november, 2020

En smarrig glass med smak av glögg och det härliga crunchet av rostad mandel. Servera gärna en kula mellan två pepparkakor.

Jag såg att glögg-glass var säsongssmaken hos ett av våra största glassmärken. Då hade jag redan lagat och fotat detta receptet. Så går det när man lägger grejer på hög, då ser man ut som en copycat. Jaja, det kan ju vara roligt att göra glass hemma själv också. Detta recept på glass-bas har jag börjat använda mer och  mer, när jag inte har en massa äggulor på lager, för det innehåller nämligen  inga ägg.

Glassen blir lite ljusrosa, men jag ville ha min lite mer rosa så jag droppade i några droppar med karamellfärg, det där gör du precis som du vill.

Glögg-glass med rostad mandel

3.2/5(9)
Röster
Portioner: Ca 7 dl glass

Ingredienser:

4 dl glögg

60 g strösocker (2/3 dl)

25 g maizena (3 msk)

3 dl  mjölk

2  dl grädde

en nypa salt

1 dl mandelspån

Instruktioner:

1. Häll glöggen i en kastrull och koka ner den  till halva mängden, alltså 2 dl glögg. Detta gör den starkare och mer smakrik.

2. Rör samman strösocker, maizena och  salt i en kastrull. Häll på glöggen, mjölk och grädde och vispa tills du inte har några klumpar. Koka upp och låt sjuda i 3-4 minuter under omrörning, nu tjockar det ganska rejält. Tag sedan ifrån värmen  och kyl ner till kylskåpskallt. Kör den sedan i glassmaskin. Har du ingen glassmaskin  kan du hälla den i en ugnsform  och ställa in i frysen och sedan röra i den varje timme tills den har tjocknat och blivit glass.

3. Rosta mandeln i en   torr panna. När glassen är klar i glassmaskinen, rör ner mandeln och häll sedan över glassen i en bunke och ställ in i frysen i 3-4 timmar innan servering.

Servera gärna en kula mellan två pepparkakor. Mums!

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
2 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Spännande recept, måste testa! Kom för första gången in på din hemsida idag och jag ÄLSKAR den! Så himla bra upplägg på dina fina recept. Bra struktur och enkelt att hitta. Stor tumme upp! Mvh, Sofie

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg