Glasstårta deluxe

18 maj, 2019

Det har blivit tradition att mina bonusbarn alltid får välja vad de vill ha för tårta när de fyller år. Det har varit en del konstiga tårtor genom åren och häromdagen undrade den blivande 13-åringen om jag kunde göra en tårta som smakar kyckling!?

Barnen fyller år med bara en veckas mellanrum så det blir en intensiv period av tårtkreativitet.

I år önskade sig 15-åringen glasstårta. Så jag bestämde mig för att lägga ihop en glasstårta av allt som han gillar. Framförallt kan det sammanfattas med jordnötssmör, choklad, kakor och glass. Så det blev en tårta med följande innehåll:

Brownie
Cookie dough ice cream
Jordnötssmör
Chokladglass med jordnötter och marshmallows
Kagdeg
Vaniljglass med oreokross
Oreokross

Det ska erkännas att jag tog en del genvägar, jag gjorde exempelvis inte egen glass. Men så här gjorde jag.

RECEPT
Jag gjorde den i en form som var 16 cm i diameter och den räcker till 6-8 personer

Brownie
Jag bakade en halv sats av det här receptet i en form på 16 cm. Sen fick den bli helt kall.

Cookie dough ice cream
Jag använde 250 gram av Ben&Jerry’s cookies dough ice cream, lät den tina så pass mycket att jag kunde bre den över brownien. Sen lät jag den bli helt frusen igen.

Jordnötssmör
Jag bredde sen ett ca 0,5 cm tjockt lager ovanpå kakdegsglassen. Sen lät jag det frysa.

Chokladglass med jordnötter och marshmallows
Jag köpte färdig chokladglass som jag blandade i minimarshmallows och jordnötter i och bredde sen ut den över jordnötssmöret. Sen fick det frysa igen. Jag använde ca 250 gram glass.

Kagdeg
Jag gjorde en sats av den här kakdegen och sen tryckte jag ut den, ca 1 cm och stansade/skar ut en rundel på 16 cm. Den fick sen frysa så att den blev hård, och sen la jag den på chokladglassen. 1 cm var lite väl tjockt, gör gärna tunnare.

Vaniljglass med oreokross
Jag mixade ett helt paket oreos (det vita innehållet och allt) och blandade sen ner hälften i ca 250 gram vaniljglass. Sen bredde jag ut den på kakdegen. Sen fick det frysa helt.

Oreokross
När det var dags att äta tårtan tog jag fram den ur frysen och la den på ett fat. Efter ca 10 minuter täckte jag den med resten av oreokrosset. Jag tryckte med handflatorna runt kanterna och fördelade resten på toppen. Efter ytterligare ca 20 minuter är glasstårtan redo att skäras i och serveras.

Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder, filmer och inblick bakom kulisserna.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg