En krämig cheesecakeglass med björnbärsrippel och kexsmul i en fin bakelse med marängtäcke. Glace au four eller Baked Alaska skulle man också kunna kalla dem.
Har ni ätit Strawberry cheesecakeglass från ex Ben & Jerry eller nåt liknande glassbolag någon gång? I så fall så fattar ni precis vad det här handlar om. Det var verkligen busenkelt att göra den här glassen, som inte kräver att man gör en glass-smet dagen innan eller så. Jag körde min i glassmaskin, men man kan nog också köra manuellt genom att frysa den och röra om emellanåt tills den blir fast nog att hälla i formar.
Jag stöpte min glass i silikonformar i pyramidform. Ni hittar dem här. Men ni kan frysa dem i vilken form ni vill, eller i en enda stor för den delen. Och vill man inte göra hela grejen med maräng utanpå så är glassen supergod i sig.
Lina
Hej!
Vet du om man kan man förbereda marängen? Alt. spritsa och bränna av innan? Alltså förvara dem färdiga i frysen?
Tack på förhand!