Glassbakelse med björnbärscheesecakeglass

20 februari, 2020
DETTA INLÄGG INNEHÅLLER SPONSRADE LÄNKAR

En krämig cheesecakeglass med björnbärsrippel och kexsmul i en fin bakelse med marängtäcke. Glace au four eller Baked Alaska skulle man också kunna kalla dem.

Har ni ätit Strawberry cheesecakeglass från ex Ben & Jerry eller nåt liknande glassbolag någon gång? I så fall så fattar ni precis vad det här handlar om. Det var verkligen busenkelt att göra den här glassen, som inte kräver att man gör en glass-smet dagen innan eller så. Jag körde min i glassmaskin, men man kan nog också köra manuellt genom att frysa den och röra om emellanåt tills den blir fast nog att hälla i formar.

Jag stöpte min glass i silikonformar i pyramidform. Ni hittar dem här. Men ni kan frysa dem i vilken form ni vill, eller i en enda stor för den delen. Och vill man inte göra hela grejen med maräng utanpå så är glassen supergod i sig.

Glassbakelse med björnbärscheesecakeglass

4.5/5(3)
Röster
Portioner: 10-12 portioner

Ingredienser:

Glassbasen

125 g cream cheese

90 g socker (1 dl)

2,5 dl vispgrädde

1,5 dl mjölk

1 tsk vaniljpasta

Kexsmul

100 g digestivekex

1 msk socker

50 g smör

Björnbärsrippel

150 g björnbär

45 g socker (0,5 dl)

15 g citronjuice (1 msk)

1 msk maizena

Italiensk maräng

130 g äggvita (ca 4 st)

50 g vatten (0,5 dl)

210 g strösocker (2,3 dl)

Instruktioner:

Glassbasen

1. Vispa cream cheese och socker i 3-4 minuter tills alla sockerkristaller har smält.

2. Tillsätt grädde, mjölk och vanilj och vispa och rör om tills du har en jämn smet.

3. Häll smeten på glassmaskinen och kör den tills den är krämig.

Kexsmul

1. Smält smöret. Mixa digestivekexen grovt och blanda med socker och smält smör. Ställ åt sidan.

Björnbärsrippel

1. Häll allt i en kastrull och koka upp. Låt sjuda tills det har tjocknat. Mixa, sila och låt det bli riktigt kallt.

Montera glassbakelserna

1. Varva glassen, kexsmulet och björnnbärsripplet och blanda lite försiktigt i formarna.

2. Ställ in dem i frysen i minst 2-3 timmar och låt dem bli helt frusna.

Italiensk maräng

1. Häll äggvitan i en bunke till en köksmaskin.

2. Koka upp vatten och strösocker i en kastrull. När temperaturen når ca 115 grader, börja vispa äggvitan till ett hårt vitt skum.

3. När sockerlagen når 121 grader, häll den ner i äggvitan med en tunn stråle samtidigt som du vispar på maxhastighet. Fortsätt vispa tills marängen är avsvalnad.

4. Ta ut glassbakelserna ur frysen. Spritsa marängen på dem och bränn av med en gasolbrännare.

Servera bakelserna ca 30 minuter efter att du tagit ut dem ur frysen.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
1 kommentar
Visa kommentarer eller kommentera
  • Hej!

    Vet du om man kan man förbereda marängen? Alt. spritsa och bränna av innan? Alltså förvara dem färdiga i frysen?

    Tack på förhand!

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg