Glaserade donuts

23 juni, 2018

Jag är inget superfan av donuts, men när de är nyfriterade så här, så är de ju grymt goda ändå. Däremot så verkar donuts verkligen vara poppis hos kidsen nu för tiden, både våra barn och grannens barn och deras kompisar går helt bananas när det finns donuts. Så vill du göra barnen glada, gör donuts!

Jag har testat att fritera donuts i gryta, och nu för första gången i fritös, och jag måste säga att det är sååå mycket enklare att få ett bra resultat i fritös. Så det rekommenderar jag verkligen.

Jag har utgått från ett grundrecept från Roy Fares när jag gjorde dessa. Har testat lite olika recept, och även testat att använda mitt vanliga vetedegsrecept, vet faktiskt inte riktigt vad som blir bäst, känns som att det blir ungefär samma resultat.

RECEPT
Ca 15-20 donuts

Donuts
1,25 dl rumstempererad mjölk
40 gram socker
1 msk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
15 gram jäst
60 gram rumstempererat smör
1 ägg
Ca 330 gram vetemjöl
Olja till fritering

1. Arbeta samman alla ingredienser i en köksmaskin med degkrok. Arbeta degen i ca 15 minuter tills den är elastiskt och fin.
2. Låt degen vila under handduk i 20 minuter.
3. Kavla ut degen och stansa ut rundlar som är ca 8 cm i diameter, och gör ett hål i mitten av dem också.
4. Lätt dem på en plåt på bakplåtspapper och låt dem jäsa under handduk i ca 2 timmar, tills de har jäst till dubbel storlek.
5. Hetta upp oljan till 180 grader, jag rekommenderar verkligen att ha en fritös till detta. Fritera ett par tre donuts i taget i ett par minuter på varje sida tills de blir gyllenbruna. Tag upp dem och låt dem rinna av på hushållspapper.
6. Glasera dem.

Glasyr
4 dl florsocker
Pressad citron, 2-3 tsk, ta lite i taget tills du får en bra konsistens.
Hushållsfärg efter behag.

1. Rör samman florsocker och citronsaft tills du får en rinnig men tjock konsistens.
2. Doppa donutsen i glasyren och strö på strössel om du vill.

 

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg