Getostkräm som du serverar med en topping av dadlar, bacon, rosmarin och rostad mandel till en bit gott bröd. Perfekt till glöggfesten eller som ett drinktilltugg innan middagen med bubbel i glasen.
Ni vet det där klassiska tilltugget där man stoppar in en mandel i en dadel och sen lindar med bacon och tillagar i ugnen. Detta är lite av en uppdaterad version av den. Dadlar, bacon och rosmarin får götta sig i ugnen tillsammans med lite brunt socker och sedan får det sällskap av rostad mandel. Detta strör du ut över en bädd av en vispad getostkräm och sen brer du hela härligheten på ett skiva gott lätt rostat bröd. Nä men man smäller av så gott!
Det är segt, knaprigt och salt och sött och passar perfekt ihop med den krämiga getosten.
Skiva en baguette och servera till, antingen som den är eller rosta den lite lätt i ugnen.
Stina
Låter otroligt gott! Kan man förbereda det som ska in i ugnen ett par timmar innan gästerna ska komma och låta svalna helt? Eller ska det vara ljummet när man serverar?
Emma Brink Rask
Nej det går bra att förbereda. Men det ska inte vara kallt, men rumstemp går fint.
Kany
Hej!
Ser supergott ut 🙂
Tror du det går bra att vispa kvällen innan man serverar?
Tack för fantastiska recept!
Emma Brink Rask
Det går men den blir krämigast om man gör den inte så långt före. Låt den i så fall stå framme nån timme innan servering så att den inte är kall och hård när man ska ta.