Glasstårta extra allt blir denna goda frysta cheesecake ovanpå en browniebotten. Cheesecaken är smaksatt med lotus biscoff spread och daim. Perfekt att förbereda långt innan kalaset.
Jag utgick från mitt vanliga recept på frusen cheesecake, som jag ärvt från min mamma. Sen brukar jag modifiera smaker och attribut lite olika. Jag har gjort den som glassbakelser med björnbär och maräng, som en cheesecake med björnbärscurd och kex och ibland bara som den är med digestivekex och en hallonsås med hallon och florsocker. (måste nog lägga upp recept på det tror jag bestämt, originalet liksom).
Nu skulle den vara födelsedagstårta till ett 20-årigt barn som ännu mest vill att allt ska vara sött och göttigt. Så jag gjorde en browniebotten istället för kexbotten och smaksatte smeten med Lotus biscoff spread, som ju är som en nutella i konsistensen och består av kaksmulor som mixats till en kräm. Sen adderade jag lite Lotuskex till brownien och hackade lite daim till glassen, mest för crunch. För att det inte skulle bli FÖR sött bytte jag ut en del av sockret mot Lotusspreaden.
Sen dekorerade jag den med mer kakor och spread. Och det här blev så gott!
Du kan förbereda den långt i förväg och ha i frysen. Ta fram den och lägg upp på fat ca 30 minuter innan den ska ätas så att den blir lite mer krämig än stenhård att skära i.
Helt ärligt så kanske daimen var lite överflödig i just denna kaka. Man kan ju också bryta fler kex om man vill ha crunch i glassen. Men det var gott med daim, men kanske inte helt nödvändigt.
Jag gjorde min i en springform på 20 cm, du kan gör den i en större form men då blir både brownien och glass-lagret lite lägre.