Frozen yoghurt med honung

26 juni, 2020

En supergod, svalkande, syrlig och krämig glass som går att göra med eller utan glassmaskin.

Turkisk yoghurt, grädde och honung. Så krämig och god, jag skulle säga att man till och med kan äta den till frukost.

Den är som bäst när den kommer direkt ur glassmaskinen eller efter ett par timmar i frysen. Om den står längre än så kommer den att bli hård. Men då kan man låta den stå framme i 30 minuter och sen vispa upp den med elvisp så är den som nygjord igen. På samma sätt kan man göra om man väljer att inte göra glassen i glassmaskin.

Jag valde att låta min yoghurt rinna av, det måste man inte, men det underlättar om man vill undvika en isig glass.

Frozen yoghurt med honung

4.3/5(35)
Röster
Portioner: Ca 0,5 liter

Ingredienser:

400 g turkisk yoghurt

2 dl vispgrädde

1 tsk vanliljpasta

60 g honung (3 msk) (ta mer om man vill ha sötare)

Instruktioner:

1. Lägg yoghurten i ett melittafilter i en tratt och låt den stå i kylen över natten för att rinna av. 400 g yoghurt ska bli ca 300 g när den har runnit klart.

2. Lägg yoghurt, vispgrädde och vanilj i en bunke och vispa tills det blir krämig. Vänd ner honungen.

3. Om du har en glassmaskin, frys smeten i den innan du stoppar in den i frysen i ett par timmar. Om du inte har en glassmaskin, sätt in smeten i frysen i 5-6 timmar.

4. Njut! Om glassen blivit hård, låt den stå framme i 30 minuter och vispa sedan den krämig med en elvisp, eller med vingen i en köksmaskin.

Servera gärna med färska bär och lite mer honung.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
1 kommentar
Visa kommentarer eller kommentera
  • Det händer absolut inget med min yoghurt i melittafiltret… Ingen vätska rinner ut. Är den då redan tillräckligt tjock må tro…?

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg