Frasiga våfflor

15 mars, 2021

Frasvåfflor

Mitt bästa recept på superfrasiga våfflor. Vispad grädde och kolsyrat vatten är hemligheten i smeten.

Frasvåfflor

Frasvåfflor

Detta är mitt go to-recept för våfflor. De är frasiga och goda och håller sig frasiga länge. Hemligheten är kolsyrat vatten och vispad grädde i smeten. Det blir en ganska tjock smet och väldigt goda våfflor.

Frasvåfflor

Frasvåfflor

Frasiga våfflor

3.8/5(114)
Röster
Portioner: 10 våfflor

Ingredienser:

100 g smör

1 dl vispgrädde

4,5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 msk socker

1 krm salt

3 dl mjölk

1 dl kolsyrat vatten

Instruktioner:

1. Smält smöret och låt det svalna något.

2. Vispa grädden och ställ åt sidan.

3. Lägg mjöl, bakpulver, socker och salt i en bunke och blanda.

4. Vispa ner mjölken och smöret.

5. Vispa ner det kolsyrade vattnet.

6. Vänd ner den vispade grädden.

7. Grädda våfflorna.

8. Servera med grädde och sylt.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg