Franska Crullers är ett bakverk som närmast kan beskrivas som en friterad churrosdonut. Ofta är den täckt av en tunn glasyr.
Men är det verkligen franska bakverk? Jag vet faktiskt inte. Men de görs av pâte à choux-deg och är väldigt populära i USA och Kanada.
Eftersom de görs av pâte à choux-deg blir de krispiga på ytan och mjuka på insidan. Som churros och beroende på hur länge du friterar dem, en lite pannkakaslikande konsistens. Man doppar dem i en ganska tunn glasyr och det är den som ger sötma och smak till den annars ganska smaklösa degen.
Man spritsar varje donut på en bit bakplåtspapper som man klippt i kvadrater för varje donut. Sen fryser man dem en stund medan oljan blir varmt. Sedan lägger man donuten, med degen neråt i oljan, efter några sekunder kan man lätt dra bort pappret med en tång.
Rickard
Spännande med saker man inte visste fanns.
Ska testa detta till helgen