Frallor med inbakad korv

17 januari, 2022

Korv med bröd i behändig form. Mjuk fralla med inbakad korv tillsammans med senap, ketchup, ost och bostongurka. Perfekt som mellis eller till utflykten.

När jag växte upp gjorde min mamma alltid såna här bröd, eller liknande, hennes var oftast på grillkorvar. Vi åt dem varma när de var nybakade, mikrade dem när vi kom hem från skolan, åt dem kalla på utflykter med skolan eller på bilresan. De var liksom en enda måltid i en enkel och kladdfri förpackning. I Danmark kallas de för pölsehorn och är vanligt att barnen har med sig till lunch i skolan.

Jag valde att göra dem lite mindre med prinskorvar och fyllde dem också med senap, ketchup, riven ost och  bostongurka. Men du kan såklart fylla dem med vad du vill, eller ingenting. Ovanpå strödde jag min älskade bagelkrydda som jag köpt i USA, det är en blandning av olika frön och kryddor. Sån kan du dessvärre inte köpa i Sverige, men det funkar med sesamfrön, vallmofrön eller vad som. Bagelkryddan kan du beställa online om du vill, ex här.

På tal om bagels, har du testat mitt bagelrecept? Godaste bageln utanför New York om du frågar mig. Här finns receptet. 

Tillbaka till korvfrallorna. De är goda att äta varma, men faktiskt också väldigt goda kalla, vilket gör dem perfekta till utflykter. De går också fint att frysa, låt dem bara svalna först. Perfekt att ha ett gäng i frysen som kidsen kan värma upp efter skolan.

Jag tog 2/3 vetemjöl och 1/3 fullkornsmjöl, men du kan ta bara vetemjöl också om du vill. Degen funkar också till att göra vanliga korvbröd med.

Jag stekte på prinskorvarna lite före för att ge dem lite färg, men det kan man skippa om man vill.

Frallor med inbakad korv

4.1/5(8)
Röster
Portioner: 16 st

Ingredienser:

Degen

15 g jäst

250 g kall mjölk (2,5 dl)

330 g vetemjöl (5,5 dl)  (du kan byta ut ca 1/3 mot fullkornsmjöl om du vill)

50 g rumsvarmt smör

0,5 tsk salt

Övrigt

16 prinskorvar

1,5 dl riven ost (ex mozzarella, cheddar, präst)

0,5 dl bostongurka

senap

ketchup

Ägg till att pensla med

Fröblandning att strö över

Instruktioner:

1. Häll ner jäst, mjölk och mjöl i en bunke till en degblandare och kör på medelhastighet i ca 5 minuter.

2. Tillsätt salt och smör och kör i 5 minuter till.

3. Dela degen i 2 delar och kavla ut varje del till en rund platta, ca 25 cm. Kanske behöver du lite mjöl under så att inte degen fastnar på bänken, du ska enkelt kunna separera bitarna lite från varandra. Dela degen i 8 delar, som tårtbitar. (först på mitten, sen på mitten etc etc). Dra sedan isär dem något.

4. Strö ut lite ost på varje bit, längst ut mot den bred kanten. Sedan ca 1 tsk bostongurka. Lägg sedan på en korv och häll på ketchup och senap.

5. Vik in hörnen över korven och rulla sedan till en rulle mot spetsen, tänk som en croissant. Lägg frallorna på en plåt och låt dem jäsa under duk i ca 1,5-2 timmar.

6. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla frallorna med uppvispat ägg och strö över frön. Grädda i ugnen i ca 10 minuter tills de har fått fin färg.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg