Korv med bröd i behändig form. Mjuk fralla med inbakad korv tillsammans med senap, ketchup, ost och bostongurka. Perfekt som mellis eller till utflykten.
När jag växte upp gjorde min mamma alltid såna här bröd, eller liknande, hennes var oftast på grillkorvar. Vi åt dem varma när de var nybakade, mikrade dem när vi kom hem från skolan, åt dem kalla på utflykter med skolan eller på bilresan. De var liksom en enda måltid i en enkel och kladdfri förpackning. I Danmark kallas de för pölsehorn och är vanligt att barnen har med sig till lunch i skolan.
Jag valde att göra dem lite mindre med prinskorvar och fyllde dem också med senap, ketchup, riven ost och bostongurka. Men du kan såklart fylla dem med vad du vill, eller ingenting. Ovanpå strödde jag min älskade bagelkrydda som jag köpt i USA, det är en blandning av olika frön och kryddor. Sån kan du dessvärre inte köpa i Sverige, men det funkar med sesamfrön, vallmofrön eller vad som. Bagelkryddan kan du beställa online om du vill, ex här.
På tal om bagels, har du testat mitt bagelrecept? Godaste bageln utanför New York om du frågar mig. Här finns receptet.
Tillbaka till korvfrallorna. De är goda att äta varma, men faktiskt också väldigt goda kalla, vilket gör dem perfekta till utflykter. De går också fint att frysa, låt dem bara svalna först. Perfekt att ha ett gäng i frysen som kidsen kan värma upp efter skolan.
Jag tog 2/3 vetemjöl och 1/3 fullkornsmjöl, men du kan ta bara vetemjöl också om du vill. Degen funkar också till att göra vanliga korvbröd med.
Jag stekte på prinskorvarna lite före för att ge dem lite färg, men det kan man skippa om man vill.