En ljuvligt krämig pannacotta. Den är söt men tack vare filmjölken inte sliskig. Toppingen av glöggmarinerade lingon är bara pricken över i:et.
Jag är egentligen inget superfan av pannacotta, beställer det aldrig på restaurang. Allt för ofta har man fått en dallrig och smaklös och kall dessert som helt enkelt inte alls lockar mig. Men den här, oh my. Jag skulle bara smaka en sked, och fick avbryta hela fotograferingen för att äta upp hela desserten.
Pannacottan är så krämig! Den är gjord med hälften grädde och hälften filmjölk och det gör den mindre sötsliskig än pannacotta kan vara. Och de här glöggmarinerade lingonen. Himmel så gott! Dessutom så är det här en väldigt enkel dessert men som helt säkert kommer att imponera på dina gäster i jul. Gör den i vackra glas till julmiddagen, eller i lite mindre skålar och servera på glöggminglet.
Den rostade mandeln gör verkligen sitt också. Om du inte hittar såna här mandelspån så går det såklart lika bra med mandelflagor eller rosta mandlar utan skal och grovhacka.
Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder, filmer, tips och inblick bakom kulisserna.
Matilda
Detta måste jag prova! Ska man hälla grädden över filmjölken eller tvärtom?
Emma Brink Rask
Det spelar ingen roll.
Hanna
Gjorde denna efterrätt till vår minijulafton här hemma. Den blev himmelsk! Passade perfekt efter maten och var lagom söt och syrlig. Toppade även med krossade pepparkakor.
Ska definitivt göra den här igen!
(Dock lite mycket glögg ”sås” men vi sparar resten och serverar med glass någon dag framöver)
Ida
Tack för recept! Blir perfekt efterrätt till julafton. Men kommer nog inte kunna hålla mig tills dess så det blir säkert en testsmakning av den innan:)