Enkla påskcupcakes med chokladnäste

8 april, 2019

Saftiga vaniljcupcakes med en ett krämigt fågelnäste av chokladglasyr. Pynta med dina favoritpåskgodisar.

Gulliga och lättbakade cupcakes som alla kommer att älska på påskbordet. Jag hittade påskägg hos Systrerna Grene, men ni kan ju såklart fylla dem med de ägg ni gillar bäst.

För att spritsa chokladnästena så använde jag mig av en grästyll, men jag vet att det blir precis lika fint att använda någon annan typ av tyll, som en stjärntyll exempelvis.

Enkla påskcupcakes med chokladnäste

3.8/5(13)
Röster
Portioner: Ca 15 st

Ingredienser:

Vaniljmuffins

50 g mjukt smör

115 g vetemjöl (ca 2 dl)

130 g socker (ca 1,5 dl)

1,5 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

1 tsk vaniljsocker

1 dl mjölk

1 ägg

Chokladglasyr

140 gram mörk choklad (ca 55%)

50 g socker (0,5 dl)

50 g grädde

50 g smör

Instruktioner:

Vaniljmuffins

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn) och klä en muffinsplåt med formar.

2. Lägg det mjuka smöret, mjöl, socker, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål. Enklast i en köksmaskin med omrörare, men funkar att göra för hand också eller med elvisp. Blanda tills det är ungefär som en smuldeg.

3. Tillsätt o,5 dl mjölk och rör om, nu liknar det mest en deg.

4. Blanda i ägget och resterande mjölk och rör ihop till en jämn smet.

5. Fyll smeten i muffinsformarna, max till två tredjedelar. Vi vill inte ha en topp på de här muffinsen, utan en slät kaka.

6. Baka 8-10 minuter, känn med en sticka, du ska bara få med några smulor när du drar ut stickan.

7. Ta ut dem ur ugnen. Ta bort dem från muffinsplåten så att det inte bildas kondens, låt dem gärna svalna på ett galler.

Chokladglasyr

1. Häll socker, grädde och smör i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i ett par minuter.

2. Hacka chokladen i en bunke.

3. Häll grädde, smör och socker över chokladen och rör om till en slät smet.

4. Låt glasyren svalna till rumstemperatur. Spritsa sedan på cupcakesen och sätt dit ett par påskägg.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg