Enkel pannacotta- och passionsfruktdessert i glas

12 december, 2019

En enkel dessert som är lätt att förbereda och lätt att ta genvägar. Jag köpte till och med en färdig muffin! Den vispade pannacottan och passionscurden ska visserligen gärna stå i kylen över natten, men ändå är det här en superenkel dessert!

RECEPT
Ca 8 desserter

Vispad vaniljpannacotta
1 gelatinblad
2,5 dl grädde
1 tsk vaniljpasta (eller 2 tsk vaniljsocker)
2 msk strösocker

1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten.
2. Häll resten i en kastrull och koka upp, smält gelatinet där i och häll sedan ner i en bunke, sätt plastfilm tätt intill och låt stå i kylen i 5-6 timmar eller över natten. Vispa sedan upp till en krämig mousse och häll på en spritspåse.

Passionscurd
0,5 dl strösocker
2 äggulor
0,5 dl saft från passionsfrukter
25 gram smör, skuret i mindre bitar

1. Häll allt utom smöret i en värmetålig skål och placera den över ett vattenbad i en kastrull med sjudande vatten. Rör hela tiden så att inte äggen koagulerar.
2. När curden blivit tjock (det kan ta en stund, men går fort mot slutet), tar du av den från grytan.
3. Lägg i smöret och rör tills det har smält.
4. Låt curden svalna innan den används. Häll den på en spritspåse.

Citronmuffin
Du behöver smulor från 1 citron- eller vaniljmuffin, jag köpte en färdig på ICA.

Maränger
Här hade jag några över, köp färdiga eller baka själv från detta receptet. Du behöver ca 3-4 maränger.

Spritsa en stor boll i ena kanten av glaset. Smula lite muffins vid sidan om. Spritsa sedan ett par duttar med passionscurden. Smula lite mer muffins och krossa lite maränger över. Dekorera med vita chokladkulor och gula sockerkulor och citronmeliss. Eller vad du nu hittar för skoj i strösselhyllan.

Du kan förbereda glasen några timmar innan de ska serveras.

Kolla också in desserten med samma design men med choklad, hallon och kola.

Dela det här inlägget:
9 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Alexandra

    Kan man göra pannacottan kvällen innan och sen stå i kyl fram tills strax innan servering och då vispa upp den? Eller är det bäst att göra den på morgonen samma dag? Tänker inför nyår = förberedelse är allt ????????
    Tack för superbra recept annars – vi har gjort desserter från dig på nyår tre år i rad!

    • A
      Emma Brink Rask

      Det går fint att göra pannacottan dagen före. Det är att föredra faktiskt. Du kan också vispa upp några timmar innan servering och ha den på spritspåse.

  • Maritza

    Hej!
    Hur får man ut saften ut passionsfrukten om kärnorna inte ska inkluderas? Även, ungefär hur många passionsfrukter krävs för 0,5 dl?

    • A
      Emma Brink Rask

      Man pressar allt genom en sil. Enklast och billigast är att köp frusen passionsfrukt. Finns där du hittar de frusna bären i affären. Tina och sila bort kärnorna.

  • Supergott och enkel att göra!

  • Hur tjock ska curden bli? Efter 10 min är den fortfarande flytande, som ospädd saft

    • A
      Emma Brink Rask

      Den ska bli tjock som en vaniljsås ungefär, det är viktigt att den kommer upp i över 84 grader för det är då äggulorna koagulerar. Sen tjocknar den ytterligare när man hällt ner smöret och den kallnat.

  • Jannice

    Vart har du köpt serveringsglasen?

    • A
      Emma Brink Rask

      Det är glasburkar som det varit kaviar i.

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg