En enkel basic sockerkaka som är allt annat än basic. Mjuk, fluffig, smakrik och håller sig saftig länge. Detta recept är perfekt till Nordic Wares formar.
I alla fall om du har de stora formarna som är över 2 liter. Jag har själv saknat ett klassiskt sockerkaksrecept anpassat för Nordic Wares formar. De flesta svenska klassiska är lite för små för dem. Men det här blir perfekt.
För att ge kakan lite mer karaktär så bröade jag den med kokosflingor. Jag brukar mixa dem i några sekunder så att de blir mer fina i sin karaktär och inte så klumpiga. Sen fick kakan extra smak genom rivet citronskal. En vardagsklassiker som räddar alla dagar.
Kolla in ett lite mer avancerat och mer amerikanskt recept på sockerkaka, som också passar för Nordic Ware-formarna här. Det ger en lite tyngre och mer kompakt kaka än denna som är mer luftig och mer svenskt klassisk.
Här hittar ni alla fina formar från Nordic Ware, den som jag har bakat den här kakan i heter Swirl.
Lotta Bornsjö
Supergod! Hade bara tre ägg hemma men vispade läääääänge så den blev okej ändå! Bytte även grädden mot bara mjölk.
Milla
Hej!
Ska denna kaka gräddas i nedre delen av ugnen eller i mitten?
Vill också tacka för alla underbara recept!