Chokladmousse, hallonkräm, kola och massa annat gott, när du vill imponera på gäster med enkla medel.
Ibland är genvägen din bästa vän. Och ibland är det vackrare att bara spritsa ner grejer i ett glas än att göra komplicerade tårtor. Den här desserten med chokladmousse, hallonkräm och kola lär gå hem hos alla! Jag har till och med köpt en färdig chokladmuffin som en komponent i denna smarriga dessert.
Kolla gärna in desserten med samma design men med vispad vaniljpannacotta och passionscurd.
Elin
”Vispa grädden lätt, rör ner lite i chokladen. Rör sedan ner äggulan och vänd till sist ner resten av chokladen.”
Är det grädden eller chokladen som ska i sist?
Emma Brink Rask
Det ska stå ”resten av grädden”. Har ändrat nu.
Johanna
Hej! Vi ska ha middag för 35 st, vill göra detta till dessert. Hur många dagar innan kan man göra chokladmoussen och hallonkrämen? Hälsningar Johanna
Emma Brink Rask
Hej Johanna, Max en eller två dagar skulle jag säga. Krämen och moussen kommer att sätta sig, jag är inte helt säker på hur de blir om man rör i dem efter att de har satt sig, de kan bli grynig eller rinniga.
Anna-Karin
Vilka snygga glasburkar! Var får man tag i sådana? Och hur höga är de ungefär?
Mvh Anna-Karin
Emma Brink Rask
Det är gamla kaviarburkar.
Anna
Tack för tipset, det blir vår nyårsefterrätt! Var hittar du oxalis (eller vad det heter) så här års? God jul!
Emma Brink Rask
Jag har en gammal planta i fönstret. I vissa mataffärer kan man köpa det bland färska kryddor.
Johanna
För ungefär hur många är receptet ovan baserat på? 🙂
Emma Brink Rask
Det står överst i receptet, ca 8 personer.
Melina
Kokar du burken med kondenserad mjölk först? Hur länge?
Emma Brink Rask
Nej, jag köper den som heter karamelliserad mjölk, som redan är kokad.
Lisa
Kan man göra krämerna dagen innan och sen lägga i spritspåse när det är dax?
Emma Brink Rask
Jag skulle inte rekommendera det då de sätter sig. Men det går bra att spritsa dem o glasen dagen innan och skenbara dekorera det sista nästa dag.