En fransk variant av vår svenska semla! Hemmagjord mandelmassa och vispad grädde i ett luftigt, segkrispigt skal. Oh la la, très bien!
Håhå, det var ju ganska roligt det här! Att testa olika semmelvarianter. Den här tyckte jag MYCKET om! Ni kanske minns att jag vid årsskiftet spådde att eclairen kommer att bli årets stora bakverk? Nu måste jag ju själv göra allt för att det ska slå in!
Själva brödet i eclairer är ju ganska tunt och smaklöst vilket gör att mandelmassan, hemgjord om jag får be, och grädden verkligen får ta plats. Och vet ni en annan sak som är så bra med den här? Att den kan göras helt sockerfri! Det är bara att ta bort sockret i degen om man vill. Och om man gör hemmagjord mandelmassa efter mitt recept så kan man ersätta sockret med sötströ eller liknande (ta inte lika mycket som florsockret, smaka er fram) och på så sätt så blir den helt sockerfri. Även i denna variant så är bakelsen mycket mindre söt än en vanlig semla. Men SÅ smaskig. Jag hade några på en tallrik i kylen som frestade mig varje gång jag öppnade dörren, och för att jag inte skulle äta upp dem alla så tänkte jag att jag skulle slänga dem. Men varje gång jag tog en för att slänga så hann den liksom slinka ner i min mage innan jag hann fram till soptunna. Så ja! Baka de här!
Testa också att baka min semmeltårta!
Eller klassiska semlor i miniformat…
Eller varför inte friterade semmeldonuts.
fett