Drömtårtan är en av våra mest älskade rulltårtor. Mild chokladkaka rullad med en smörkräm baserad på vaniljkräm.
Till rulltårtans dag den nionde augusti så frågade jag mina följare på Instagram vilken som är deras favoritrulltårta. Och jag måste säga att jag blev lite förvånad över hur överväldigande många som röstade på drömtårtan. Det är ju en klassisk rulltårta men kan nog ses som lite gammalmodig och omodern. Dessutom så smakar den ju inte jättemycket. Det är choklad i botten, men inte supertydligt och sen är den fylld med en smörkräm som inte heller smakar så mycket mer än smör. Men jag tänkte att jag måste ju göra ett recept på den om den är så poppis!
Mest av allt ville jag flirta lite med smörkrämen, den behövde uppdateras kände jag. Så jag fyllde den med den godaste smörkräm jag vet, nämligen den som jag brukar göra till Oscar II-tårta. Det är en smörkräm som baseras på en vaniljkräm. Så du gör alltså en hemmagjord vaniljkräm och sedan vispar du ner smör i den. Den blir mycket krämigare, mindre söt och smakar inte heller så väldigt tydligt av bara smör. Du måste testa!
Tänk på att servera rulltårtan rumstempererad. Kall smörkräm har aldrig gjort någon glad.
Jessica
Om man har vaniljsockret när ska det ner i smörkrämen? 🙂
Emma Brink Rask
På slutet, när den är tjock och inte ska sjuda mer.
Sarah
Tack! I min telefon står det 10o så blev lite konfunderad. Men såg att du hade ändrat det nu.
Sarah
Är det 100 eller 10 gram smör?
Emma Brink Rask
100, som det står.