En desserttallrik som passar lika bra på hösten som till jul eller nyår. Nougatmousse, chokladkaka och apelsincurd.
Detta är egentligen bara rester från andra bakverk. Men jag älskar att förädla dem och göra den till nya vackra desserter. Vi har nougatmousse och apelsinkräm från den här tårtan och sedan hade jag ett par chokladmuffins över som jag bröt bitar av. Du kan baka egna, exempelvis de här, eller bara köpa ett par färdiga i affären.
Nougatkulorna är gjorda från nougatmousse som stöpts i halvklotformar och sen har jag bara satt ihop två. Jag testade också att spraya dem med guldspray, men det blev sådär.
Sen hade jag lite chokladdekorationer och kristalliserad choklad (sånt där håller i månader när man väl har gjort dem) och så några clementinklyftor och voila! En helt ny dessert.
Wille
Vad kan man använda istället för en form till att göra kupolerna? Har bara en större form nämligen.
Svara gärna
Emma Brink Rask
I just den här desserten så bygger det på att man kan stöpa dem i formarna. Eller så får man stöpa i olika lager i portionsglas och sen servera i dem.
Mimmi
Hej! Tack för alla underbara recept, de här desserttallrikarna är konstverk. Jag har bara en fråga, hur stora är kupolformarna du använde i detta recept. Svårt att avgöra när jag bara kan se hur mycket de rymmer på butikens sida.
Tack!
Mimmi
Glöm bort frågan, jag kan ju inte läsa innantill. 🙂
Emelie Persson
Testade att göra curden men den kom aldrig upp i temp eller blev tjockare, vad kan jag ha gjort för fel?
Tina
Jag undrar detsamma! Har stått och väntat i 40 min nu på att curden ska tjockna…
Emma Brink Rask
Det har inte med tiden att göra utan temperaturen. Äggulorna tjockar vid 84 grader. Sen tjocknar curden ytterligare när den kallnar.
Emma P Littorin
Väldigt vackert och det låter gott! Ska bli roligt med din dessertbok, är riktigt pepp på den! Själv vill jag göra en dessert med mjuk pepparkaka och lingonmousse eller pannacotta till jul. Funderar även på typ en knäcksås och kanske en lingoncurd, vad tror du om det? Nåt förslag på saker som ska till eller bort?😊
Emma Brink Rask
Låter supergott!