Dessertpizza med rabarber

5 maj, 2023

En dessertpizza som gräddas med en kräm av marscarpone och vit choklad och sen toppas med citron, pistagenötter, pocherad rabarber och mynta. Vilken dröm!

Alltid när jag bakar pizza så gör jag en extra deg så att jag vet att jag kan göra en dessertpizza också. Ofta orkar man inte en egen men det är perfekt att göra en och dela så kan alla få varsin slize.

Den här pizzan är den godaste dessertpizzan jag gjort hittills. Halloj alltså vad god!

Pizzadegen är samma som när jag gör vanlig pizza. Det receptet hittar du här. Jag ser till att göra den och lägga den i kylen minst 2 dygn före den ska användas, gärna 3-4 dygn. Sen är det bara att mjöla den, platta och dra ut den. De är helt otroligt elastisk och du kan göra den väldig tunn och ingen kavel behövs. Sen gräddar jag på pizzasten i ugnen för då får man den knaprigaste botten. Men om du inte har en pizzasten så kan du ha en plåt i ugnen som är varm när du lägger på pizzan.

Rabarbern kan du göra färdig några dagar före och ha i en burk i kylen. Om du vill så kan du istället för rabarber toppa med färska bär.

Se till att inte chokladen är varm och marscarponen kall när du rör ihop det för då blir krämen grynig. Värm i så fall på den lite i micron så går den ihop igen. Men bra om de båda är rumstempererade från början.

Dessertpizza med rabarber

Va först med att betygsätta :)
Röster
Portioner: 4 portioner

Ingredienser:

Pocherad rabarber

Övrigt

50 g vit choklad

50 g marscarpone

25 g pistagenötter

citronzest

Mynta

Instruktioner:

1. Sätt ugnen så högt som det bara går. Jag sätter min på 275 grader varmluft. Sätt in en plåt eller en pizzasten i ugnen.

2. Smält chokladen och låt den bli rumstempererad. Blanda med marscarponen till en slät kräm.

3. Dra ut degen till en pizza, ca 20 cm i diameter. Bred ut krämen. Riv över citronzest och strö ut hackade pistanötter, men spara några till slutet.

4. Grädda i 3-4 minuter och ta sedan ut pizzan. Lägg på rabarbern och strö över mer pistagenötter och myntablad.

5. Slicea upp och servera direkt!

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg