Du kan aldrig gå fel med hallon och choklad till Alla hjärtans dag. Hallonmousse, vaniljpannacotta och chokladbrownie serverat vackert på en tallrik.
Jag hade en bit brownie över i frysen och kom på att den skulle kunna bli en del av en riktigt härlig dessert till Alla hjärtans dag. Ja, men det är kanske klyschigt med hallon och choklad, men herregud, har det någonsin funnits ett mer självklart kärlekspar? Jag stöpte en enkel hallonmousse i de här små halvkubsformerna och hällde lite av moussen i en silikonform med små hjärtan (den har jag köpt i Danmark för flera år sedan så kan tyvärr inte länka till den.) Men här finns en liknande.
Sen gjorde jag en enkel vaniljpannacotta, hällde lite i hjärtformarna och lät resten sätta sig i kylen. Sedan vispade jag upp den och spritsade på tallriken. Brownien skar jag i små kuber, jag rotade fram lite kristalliserad vit choklad (den håller i månader i en plastpåse på ett mörkt rumstempererat ställe) och några chokladdekorationer som jag också hade i gömmorna. Sen la jag upp det på en tallrik. Och till sist dekorerade jag med blad från min oxalis. Hade jag haft citronmeliss hade jag nog tagit det i stället för att få in en fräsch färg. Voila! Sen fick min man detta till dessert på sitt hemmakontor och ja! Detta är en dessert att bli kär i!
Linnéa Uddin
Hej,
Vill göra en tårta med dessa komponenter.
Hur mycket tror du att man skulle behöva gångra recepten för att få tillräckligt?
Det kanske blir för komplicerat för att räkna på det viset?
Emma Brink Rask
Hej, utgå från detta recept och addera ett lager pannacotta om du vill. https://brinkenbakar.se/hallonmoussetarta-med-chokladbrownie-och-mirrorglaze/
Mia
Hej Emma
Hur många portioner är recepten till?
Gott slut och gott nytt år
Mia
Emma Brink Rask
Hej! 6 portioner, som det står i receptet.
Kim
Var kan man köpa oxalis? Jag har kollat på plantagen & frågat personalen vid minst 2 tillfällen, men dem hade inte det.
Emma Brink Rask
Det finns ibland på ICA maxi, bland de färska örterna.
Sigrid
Hej! Är det bäst att frysa även pannacottan som är i hjärtformarna så att man enkelt får ut de, eller går det att få ut de fast de bara varit i kylen?
Ska bli så kul att testa detta recept!
Emma Brink Rask
Hej, de måste vara frysta, annars får du inte ut dem.
Johanna
Hej, kan man byta ut gelesockret till något annat? Syltsocker eller socker och gelatinblad?
Emma Brink Rask
Absolut, men mängden blir annorlunda
Linda
Ser att du har flera recept på hallonmousse, ett med créme fraiche och ett med turkisk yoghurt. Är det någon större skillnad smakmässigt?
Emma Brink Rask
Hej, lite högre syra med yoghurt, men det är ganska likvärdigt. Jag brukar ta vad jag har hemma.
Linda
Tack! Kan man även använda sig av färskost? Tänker på Philadelphia.
Emma Brink Rask
Inte istället för yoghurt eller Creme fraîche. Det blir för tjockt och mer som en cheesecake.
Jenny
Hej! Det står att moussen ska frysas. Men då ska den alltså hinna tina upp innan man serverar eller äts den fryst, som en glass?
Emma Brink Rask
Den ska tinas upp innan servering. Men det går fort med så små kupoler, tar bara nån halvtimme.
Elin
Hej! Går det bra att byta ut gelatinet mot vegetariska alternativ som agar agar eller gelésocker?
Emma Brink Rask
Nej, det är alternativ men inte substitut. Du kan inte använda dem utan att ändra i recept och metod.
Stella
Hur länge kan man ha den i kylskåpet innan servering? Är 6 timmar för mycket?
Emma Brink Rask
Det borde gå fint.
Sandra
När ska man använda sockret i hallonmoussen?
I ingredienslistan står att man ska ha socker, framgår dock inte i receptet när man ska ha det 😊
Emma Brink Rask
Det ska kokas upp tillsammans med hallonpurén och citronsaften.