En lyxig dessert med kokosglass, mangopannacotta, passionsfruktscurd, chokladbrownie, kokosflarn, kristalliserad choklad och maränger.
Detta var nyårsdesserten 2018, en symfoni av sött och syrligt. En seg brownie, mangopannacotta, passionsfruktscurd, kokosglass, knäckigt kokosflarn, kristalliserad choklad och maränger. Jag kan lätt säga att detta är något av det godaste jag har gjort och allas tallrikar var barskrapade.
Precis som de flesta desserttallrikar så ser det avancerat ut, och det är ju såklart många olika grejer på tallriken, men jag lovar att INGET av det som ni ser på tallriken är svårt att göra, tvärtom!
Att göra kristalliserad choklad var nytt för mig, men det är ett fiffigt sätt att göra fina ”smulor” att dekorera med. Man gör en sockerlag som man häller över smält choklad medan man vispar. Det hela tar bara några sekunder. Det kommer jag absolut att göra igen!
Det bästa med såna här tallrikar är att de helt går att förbereda. Jag hade gjort klart allt flera dagar innan nyårafton och sen la jag bara upp det på tallrikar innan det skulle serveras. Pannacottan är frusen när man lägger den på tallriken, så den behöver någon halvtimme för att tina. Så gör allt klart, vänta nån halvtimme, och lägg sedan på glassen ca 5 minuter innan servering.
Här finns formen till glassen.
Här finns formen till brownien.
Här finns formen till panncottan ovanpå brownien.
Här finns formen till den lilla runda pannacottan.
Jennie
Jag har lite ont om plats i frysen för allt under kvällen. Går det att montera pannacottan på brownien tidigare på förmiddagen och förvara de två komponenterna ihop i kylskåp tror du?
Emma Brink Rask
Det borde gå utmärkt!
Jennie
Tack så mycket för snabbt svar, och gott nytt år!
Katarina
Kan jag frysa in brownie om jag gör den någon dag innan? Även hur förvarar jag flanet om jag gör det någon dag innan?
Emma Brink Rask
Du kan absolut göra brownien i förväg och flarnen också, lägg dem på ett bakplåtspapper på en bricka bara. De kan vara i kyl eller rumstemperatur.
Jacquoline Hansson
Kan man göra glassen på ett annat sätt om man inte har en glassmaskin?
Emma Brink Rask
Hej, du kan lägga glassmeten i en burk med tätt lock och röra i den varje halvtimme de första timmarna och sedan lägga den i formar.
Anna
Jag tänkte göra denna till nyår men behöver frakta komponenterna 45 min i bil. Är det ok att frysa om pannacottan etc även om den smält lite?
Nathalie
Hej! Ser supergott ut! Jag undrar bara om kokosgrädden ska vara vispad eller ovispad? Vi har båda sorterna hemma.
Mvh
Emma Brink Rask
Ovispad
Josefine
Vilken smak hade du valt på glassen om man inte tycker om kokos? Tacksam för svar!
Emma Brink Rask
Vilken som helst som du gillar. Vanilj, citron, mango, passionsfrukt, choklad.
Malin
Hej! Har du nåt tips på hur man får till glassen om man inte har någon glassmaskin?
Emma Brink Rask
Då är mitt tips att köpa en god glass.
Lova
Vad är diametern på Tourbillonformen du använder?
Kerstin
Vad har du lagt på brownie:n?
Emma Brink Rask
Mangopannacotta
Camilla
Hur många personer är receptet beräknat på?
Emma Brink Rask
8-10 beroende på hur stora formar man gör de olika delarna i.
Linnea
Hur många tallrikar räcker receptet till?
Emma Brink Rask
8-10 beroende på hur stora formar man gör de olika delarna i.
Sara Hansson Kutti
Vilken underbar desserttallrik!
Vill göra denna till nyår men har ingen glassmaskin. Går glassen att göra ändå?
Vill även passa på att tacka för alla dina fina recept och tips. Numera googlar jag aldrig på recept – jag går istället direkt till dina sidor. Hatten av för ett fantastiskt arbete!!
Clara
Tack för alla fina recept!
Går det bra att byta ut vaniljstång mot vaniljpulver för ett snarlikt resultat?
Emma Brink Rask
Ja, med undantag för ljusa grejer som lätt blir grå av pulvret. Ta då hellre Vaniljpasta, essens eller vaniljsocker.
Annie
Hej! Låter magiskt gott! Hur gör man med passionsfrukten för att få juice, pressar man det genom en finmaskig sil eller har du något annat smart sätt?
Emma Brink Rask
Precis. Man tar ut och silar innehållet i passionsnfrukten. Det finns också färdigt passionsfruktsinnehåll att köpa fruset som man kan använda.
Jennie
Vad är det som är uppe på brownien? Tänkte prova göra denna dessert men blir fundersam över upplägget =)
Emma Brink Rask
Det är också mangopannnacotta men i en annan form.
Maria
Ungefär hur länge ska brownien vara i ugnen?
Emma Brink Rask
Det beror helt på hur man bakar den och vilken storlek man har på formarna. Om man gör dem som jag i små muffinsformar så ca 8 minuter.
Elin Slagstedt
Hur många personer räcker detta recept till?
Emma Brink Rask
Det beror på hur stora formar man har till de olika momenten, men ca 8-10 personer.
Anna
Tack för allt vackert du delar med dig av!
Hur många skulle du säga att receptet räcker till?
Emma Brink Rask
Hej!
Det beror lite på hur stora formar man har och hur stora man gör de olika delarna. Men runt 8 personer borde det räcka till. 🙂
Christine Zetterlund
Det här måste jag verkligen testa, ser supergott ut! Men jag undrar: hur gör du dina chokladpinnar? I någon form eller…?
(Tack för en massa goda recept, har testat en hel del och alla är fantastiska!)
Emma Brink Rask
Hej!
Om du har Instagram kan du kolla på mina höjdpunkter i profilen. I den som heter ”tips” finns bland annat film på när jag gör chokladdekorationer, jag gjorde liknande med de vita.
Sanna
När ska man tillsätta glykogen? Till kokonsglassen?
Emma Brink Rask
Med kokosgrädden och vaniljen.
Roosa
Hej! Hur tror du det påverkar om man glömt tillsättq glykosen i glassen?
Emma Brink Rask
Den blir kanske lite mindre krämig och kanske isig.
Hanna
Jag skulle vilja göra något liknande till en julmiddag jag ska på, men med lite juligare smaker. Vad tror du om glass med kardemumma, pannacotta och curd med lingon och mandelflarn istället för kokos? Älskar din blogg och din instagram, får så mycket inspiration!!
Emma Brink Rask
Det låter supergott! Tack!