Dessert med rabarber, kokos och brynt smörglass

10 april, 2021

Vaniljbakade rabarer, smulade kokostoppar, dulce de leche och brynt smörglass. Den här desserten kommer att få gästerna att jubla! Enkel är den också!

För någon vecka sedan så var jag på en ny restaurang i Stockholm, Las Brasas. Där åt jag en dessert som inspirerade mig till  att göra denna skapelse. Den smakar helt magiskt och är faktiskt busenkel. Och den blir vacker genom att bara lägga allt i en hög i en tallrik. Desserten består av ugnsbakade rabarber med vanilj, smulade kokostoppar, lite dulce de leche och brynt smörglass.

Om du vill göra det ännu enklare för dig så kan du köpa en god färdig glass, men den här hemmagjorda med brynt smör smakar gudomligt.

Jag har dekorerat med oxalis, en ätbar ört, både bladen och blommorna är från den. Jag har en gammal planta men de finns att köpa på mitt ICA. Fråga din ICA-handlare och be dem ta in.

Tallrikarna kommer från ByOn Design.

Dessert med rabarber, kokos och brynt smörglass

4.2/5(14)
Röster
Portioner: 8 portioner

Ingredienser:

Kokostoppar

4 st kokostoppar (Se recept här)

Brynt smörglass

Brynt smörglass (se recept här)

Dulce de leche

Ca 1 dl dulce de leche från burk (karamelliserad mjölk)

Vaniljbakad rabarber

300 g rabarber

45 g strösocker (0,5 dl)

1 tsk vaniljpulver/vaniljpasta eller 2 tsk vaniljsocker

Instruktioner:

Vaniljbakade rabarber

1. Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.

2. Skär rabarberstjälkarna i 3 cm långa bitar och lägg dem i en ugnsfast form.

3. Blanda socker och vanilj och strö över rabarbern.

4. Baka i ugnen i 10 minuter.

5. Pensla rabarbern med den saft som runnit ut, så att de blir glansiga.

6. Låt rabarbern svalna.

Lägg ihop desserten

Smula ca 0,5 kokostopp på varje tallrik. Lägg ut ca 4 rabarberbitar. Spritsa eller klicka ut dulce de leche. Lägg till sist på en kula klass och dekorera med färska örter.

Servera genast!

Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg