En enkel dessert att servera i glas eller på tallrik. Krämig citroncheesecake, syrlig lemoncurd och söta krispiga bitar av smuldeg med mandel.
Den här desserten blev så himla god! Jag älskar verkligen choklad, men jag har insett att just som dessert så föredrar jag nog ändå det syrliga. Jag gjorde en enkel cheesecakekräm som jag smaksatte med lite lemoncurd, sen lite syrlig lemoncurd och så en smuldeg med mandel som adderar crunch. Full pott! Jag och min man satt och smackade och slickade i oss varenda smula.
Du kan som sagt välja om du vill servera desserten i glas eller på tallrik, jag tycker att båda blev väldigt tjusigt. På tallriken så spritsade jag cheesecaken slalom med en St Honorétyll och fyllde sedan på tallriken med övriga detaljer. Jag har dekorerat med gult strössel (inköpt i Paris) och vita chokladkulor från Valrhona, och så blad från min oxalis, som så här på vintern är lite grönare.
Crumble och lemoncurd kan du förbereda flera dagar innan du ska servera. Cheesecaken kan du också vispa ihop på morgonen och häll över på spritspåse. Desserten i glas kan du även göra helt klara några timmar innan servering och förvara i kylen. Ska du servera på tallrik så blir det bäst att göra dem precis innan.
Det här är definitivt en ny favorit hos oss!
Alicia
Det ser fantastiskt ut! Har du något tips på hur man gör den glutenfri?
Alicia
Hej,
Ser fantastiskt ut! Har du något tips på hur man kan göra den glutenfri?
Emma Brink Rask
Byt ut vetemjölet mot mandelmjöl eller glutenfri mjölmix.
Izabelle
Hejsan!
Hur många personer är receptet för?
Emma Brink Rask
8 personer. Som det står i receptet.
Lisa
Hej,
Tack för magiska recept!!
Har två frågor. Går det att byta ut till glutenfritt mjöl i mandelcrumblen? Eller mandelmjöl?
Och går cheesecakekrämen att gjuta i form och förvara i frysen över natten för att sen ta fram ett tag innan servering och lägga upp på tallrik? ????
Camilla
Hej,
Jag undrar, i monteringen skriver du att lemoncurd och cheesecakecreme ska vara i varsin spritspåse, men i receptet ska lemoncurd röras ner i cheesecakesmeten. Är det 1 dl curd till smeten, och valfri mängd curd som man spritsar?
Emma Brink Rask
Precis, det är både smaksättning till cheesecake och sen även som den är.
Ida Zakrisson
Hej,
Har gjort precis enligt recept, men tycker att Citroncheesecake smeten blir alldeles för rinnig även om den stått någon timme i kylen. Blir mer av en sås, så går ej att spritsa bollar. Vad gör jag för fel mån tro? 🤔 smaken var det absolut inget fel på ☺️
Emma Brink Rask
Var du noga med att ha riktigt kalla ingredienser när du vispade? Annars blir det rinnigt.
Ida Zakrisson
Ja, det tycker jag!
Kan fetthalten på creme cheesen spela in tror du? ☺️ Ska ge mig på ett nytt försök, tror detta skulle göra sig väl till nyår 👌🏼
Tack för ditt snabba svar!
Majsan
Hej
Vilka härliga recept du delar med dig av 😊
Kan man förbereda cheesecaken på förmiddagen och ha den i spritspåsen till kvällen?
// Majsan
Emma Brink Rask
Hej, det går fint. Kanske har den satt sig lite så att du behöver massera påsen lite.