När du bara vill ha en helt vanlig kladdkaka med mycket chokladsmak, med en kladdig kärna, en lite mjukseg kant som du vill äta ljummen med lättvispad grädde. Då är detta receptet för dig.
Jag har många recept på kladdkaka här på bloggen, men ofta tillsammans med en topping eller frosting. Då vill man att kladdkakans ska sätta sig i kylen över natten så att den blir så där fudge-lik och seg. Men kladdkakan som jag är uppväxt med, den åts ljummen med lättvispad grädde och det är bara så himla gott. Jag brukar alltid bröa kanten med kokos för det ger en så himla god smak av rostad kokos tycker jag, men det gör man ju som man vill. Om du inte vill bröa med kokos, ta då bara smör, ströbröd tycker jag inte är så gott till kladdkaka.
Jag ser många bilder på kladdkakor som är råa och obakade i mitten, men det är inte det som är grejen med kladdkaka. Den ska inte vara obakad med en sockerknastrig smet i mitten, det ska alltid vara gräddad, men med en väldigt lättbakad kärna som är kladdig. Ju tidigare du skär upp kakan ju rinnigare kommer den att vara. En kaka som du vill äta ljummen får gärna gräddas och sen stå i rumstemperatur i 2-3 timmar, då blir det helt perfekt i konsistens tycker jag.
Kolla in mina 5 bästa tips för att lyckas med kladdkakan här >>
Min bästa springform på 23 cm i anodiserad aluminium kommer från Heirol och en sån hittar du här >>
Lena
Den bästa kladdkakan jag bakat!! Inte för söt och lagom kladdig. Kylde ner den för att få den lite mer seg än kladdig.
Emma Brink Rask
Hej Lena! Vad roligt att höra. Ja men så gott det är med kall kladdkaka också!