En dansk klassiker. Saftig vaniljbotten toppad med en smarrig topping av kokos och farinsocker.
Den här kakan är en klassiker i Danmark, i stil med vår egen toscakaka. Och de två kakorna påminner om varandra. Man kan säga att det här är en toscakaka med kokos. Signifikant för den är att toscan är gjord med farinsocker vilket ger den en väldigt särskild smak. Jag upptäckte till och med att det finns ett recept på drömkaka på våra svenska farinsockerpaket.
Jag bakade i en form på 20×20 cm, du hittar en sån här. Om du vill baka i en vanlig långpanna så skulle jag dubbla receptet.
Jag älskar fyllningar och toppings till kakor och jag kunde inte låta bli att ta dubbel sats av toppingen. Det gör man såklart som man vill, men mina kollegor som fick äta upp den här kakan verkade extra exalterade över just det faktumet.
Jag har utgått från receptet som finns på danska Arlas hemsida på Drömmekage.
Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder, filmer, tips och inblick bakom kulisserna.
Ewa Nilsson
Är receptet på toppingen dubbel sats
Sara
Jättegott och bra recept. Jag gjorde enkla sats till toppingen och tyckte det räckte bra.
Bytte även 2 dl vetemjöl mot 1,5 dl vetemjöl + 1 dl mandelmjöl och tuxkte sockerkakan fick härlig tyngd och saftighet.
Bra recept!