Dammsugare med choklad och pepparmint

7 mars, 2019

En ny version av favoritkondisbiten dammsugare! Choklad med pepparmint, röd marsipan och vit choklad.

Dammsugare är en favorit för många och jag har länge gått och funderat på en julvariant. Man skulle exempelvis kunna göra dem av mjuk pepparkaka, det skulle säkert vara jättegott, kanske med lite apelsinlikör i. Men till slut så gick jag för det kanske lite mer amerikanska julalternativet choklad och pepparmint.

Själva degen är busenkel att göra, en enkel chokladkaka som sen smulas och mixas med smör och smält choklad, och lite pepparmints olja eller arom. Sen köpte jag färdigfärgad röd kavlingsmarsipan och doppade dem i vit choklad. Jag gjorde mitt bästa för att temperera den vita chokladen, men det gick sådär. Jag är verkligen inte bra med choklad! Men så länge man förvarar dem i kyl så ska det nog gå bra.

Jag har testat att frysa ner mina så att jag kan ta fram dem till jul, vi får se hur det går. Det är alltid lite vanskligt med att frysa och kyla marsipan, om de blir fuktiga så smälter marsipanen. Men jag hoppas att det funkar om jag tinar dem i kylskåpet.

Dammsugare med choklad och pepparmint

3.9/5(5)
Röster
Portioner: Ca 25-30 st

Ingredienser:

Kakdeg

En halv sats chokladbottnar, baka hela smeten i en enda form.

50 gram rumsvarmt smör

100 gram smält mörk choklad

1 tsk pepparmintsarom (Dr Oetker använde jag)

Dammsugare

400 gram röd marsipan

200 gram vit choklad

Instruktioner:

1. Dela kakan och lägg den i en mixer med smöret, den smälta chokladen och pepparminten.

2. Mixa tills allt går ihop till en geggig deg.

3. Rulla i längder och lägg på en

4. Kavla ut marsipanen ca 0,5 cm tjockt. Lägg en degrulle på och skär av till jämna kanter. Rulla in hela rullen i marsipan och tryck till skarven och se till att den hamnar neråt.

5. Skär ut bitar, ca 5 cm långa.

6. Smält chokladen (temperera om du orkar), och doppa ändarna i den.

7. Förvara dammsugarna i kylen.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg