För nån vecka sen var jag på födelsedagskalas hos min syster och fick med mig en bit överbliven marsipan hem. Då kom jag på att jag skulle prova att göra egna dammsugare. Det var inte så svårt, men det var ganska många moment och att få den där perfekta finishen med perfekt doppad choklad var verkligen inte så lätt.
Jag hade ingen arrak hemma och essensen var slut i affären, men det visade sig gå lika bra med rom och en skvätt kaffe som smaksättare.
RECEPT
400 g sockerkakssmulor (jag hade både vanlig och chokladsockerkaka)
50 g smör
1 dl florsocker
1 dl havregryn
1/2 dl kaffe
2 msk rom eller punsch
marsipan
choklad
Vispa smöret med florsockret och havregrynen med elvisp. Smula ner kaksmulorna och vispa igen. Tillsätt kaffe och rom och vispa till en jämn smet.
Spritsa eller rulla ut till längder och ställ kallt i nån timme.
Kavla ut marsipanen (tunt men inte för tunt, det fick jag lära mig den hårda vägen). Lägg sedan rullarna på marsipanen och skär och lägg skarven neråt.
Låt stå kallt igen och skär sen i lagom stora bitar. Doppa i choklad och låt svalna